Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

BIHAMK pružio prvu besplatnu pomoć na cesti izbjeglim licima iz Ukrajine

Izbjegla lica iz Ukrajine kojima bude potrebna pomoć na cesti u Bosni i Hercegovini, mogu pozvati BIHAMK za besplatnu pomoć.

Autor: BIHAMK

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) od 16. marta pridružio se humanitarnim aktivnostima u pružanju besplatne pomoći na cesti izbjeglim licima iz Ukrajine. Ukoliko se izbjegla lica iz Ukrajine koje borave u BIH ili putuju kroz BiH nađu u problemima, naši mehaničari i saradnici će besplatno popraviti vozilo na licu mjesta, a ukoliko to ne bude moguće, vučna služba BIHAMK-a će organizovati transport oštećenog ili vozila u kvaru do najbližeg servisa.

U srijedu, 6. aprila, BIHAMK je pružio prvu besplatnu intervenciju pomoći na cesti državljanima Ukrajine.

Poziv BIHAMK-u upućen je iz poprilično nenaseljenog dijela BiH od Martin Broda prema Drvaru. S obzirom da se radilo o takvoj intervenciji u kojoj nije bila moguća popravka vozila na cesti, vozilo se transportovalo do servisa u Bihaću.

Izbjegla lica iz Ukrajine koja borave u BiH ili putuju kroz BIH, za pomoć na cesti mogu pozvati BIHAMK na broj 1282 ili +387 33 282 100.

BIHAMK - najvjerniji prijatelj na cesti!

BIHAMK

Povezane novosti

Novi broj BIHAMK Informativnog centra - 1325 

Novi broj BIHAMK Informativnog centra - 1325 

Ova izmjena se uvodi kako bi se komunikacija sa članovima i građanima poboljšala, prije svega jer u situacijama traženja pomoći na cesti putem broja 1282 više neće biti potrebe za odabirom usluge.

Možda bi vas zanimalo