Članak top banner 970x90
Vijesti

Upoznajte Škodinu SUV porodicu: Karoq

Udoban položaj za sjedenje, dovoljno prostora i brojni sigurnosni sistemi: Škodin asortiman SUV-a poprima sve više popularnosti. Snažan Kodiaq, kompaktan Karoq i Kamiq koji upotpunjuje ponudu SUV porodice.

Autor: BIHAMK

Udoban položaj za sjedenje, dovoljno prostora i brojni sigurnosni sistemi: Škodin asortiman SUV-a poprima sve više popularnosti. Snažan Kodiaq, kompaktan Karoq i Kamiq koji upotpunjuje ponudu SUV porodice.

Na našem portalu ćemo predstaviti sva tri, a za početak, pročitajte više detalja o Karoq-u:

Stilski dizajn

Moderan dizajn, snažno držanje i dinamičke proporcije kompaktno su upakovane u ovaj Škodin model. Novi Karoq se ističe iz mase i spreman je za avanturu! Ako bismo govorili o identitetu ovog modela, važno je spomenuti visoko pozicionirana svjetla i prednji gril koji pokazuju visok nivo samopouzdanja. Pored toga, tu je i novi Škoda natpis na pozadini automobila, a tu su i Matrix LED svjetla koja daju besprijekoran pogled i ozbiljan izgled. Važno je spomenuti i srdačan doček pri ulasku u automobil – pri otvaranju vrata, projektori koji se nalaze u vratima projiciraju logo na cesti. LED ambijentalno osvjetljenje obogaćuje unutrašnji prostor automobila – možete birati između 10 različitih boja!

Komforne stavke visoke vrijednosti

Ovaj model se može pohvaliti 10'' ekranom. Dostupno je pet vrsta izbora dizajna ekrana, tako da možete birati najbitnije informacije koje želite vidjeti na ekranu. Pored digitalne instrument table, tu je i trozonski automatski klima uređaj "CLIMATRONIC" kojim mogu upravljati vozač, suvozač i ostali putnici – tako da su svi zadovoljni.

Mijenjač je sedmostepeni automatski (DSG), te se koristi jako jednostavno, a brzina prebacivanja i smanjenja potrošnja goriva samo su neke od prednosti.

Važno je spomenuti i dinamičku kontrolu šasije (DCC), koja omogućava upravljanje režimom rada vozila – Normal, Sport ili Comfort.

Šlag na kraju – električni panoramski krov. Dvodijelni panoramski krov kod ovog modela se upravlja elektronski, a da bi se postigla optimalna razina svjetlosti u kabini, stakla su blago tonirana i jačina svjetlosti i toplote je znatno reducirana.

Više informacija (asistent tokom vožnje, parkiranje, adaptivni farovi, ptrljažnik, Škoda Connect sistem...) o ovom modelu pročitajte OVDJE.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Škoda Karoq redizajn – Pun pogodak!

Škoda Karoq redizajn – Pun pogodak!

Ovo je podmlađeni Karoq, model koji s provjerenom mehanikom i dvolitrenim dizelom spojenim na 4x4 pogon djeluje još privlačnije nego prije. Šteta što ga Škoda nije lansirala ovakvog od starta.

INTERVJU: Ismir Omeragić, Brand Manager Škoda BiH

INTERVJU: Ismir Omeragić, Brand Manager Škoda BiH

Škoda se etablirala kao najprodavanija marka u BiH, svako peto prodato novo vozilo praktično je jedan od Škodinih modela. O položaju ove marke nekad, danas i onome šta je čeka u bližoj budućnosti razgovarali smo sa prvim čovjekom brenda u BiH.

Možda bi vas zanimalo