Članak top banner 970x90
Vijesti

CFMOTO predstavio nove ATV modele X4 i X5

Kompanija CFMOTO na jugu Francuske, na putevima i poligonima za testiranje namjenskih vozila, održala je evropsku premijeru novih CFORCE X4 i CFORCE X5 modela.

Autor: BIHAMK

Ova dva ATV-a su nasljednici, već́ dokazano najprodavanijih modela CFORCE 450 i CFORCE 520 koji su do sada prodati u preko 100.000 jedinica u čitavom svijetu. Nove modele odlikuje unaprijeđena upravljivost i tehničke karakteristike vozila, ergonomija položaja vozača, poboljšan dizajn, kao i sam doživljaj i lakoća upravljanja.

Nova generacija CFORCE X4 i CFORCE X5 modela donosi moderan futuristički dizajn, gdje posebnu pažnju privlače LED svjetlosne grupe, koje mu daju oštar i agresivan izgled. Novi modeli posjeduju DNK modela CFORCE 625 koji se izuzetno dobro pokazao u svim segmentima zbog svog naprednog dizajna pa je i kod novih modela izraženo vidljiv taj pristup.

Na novim modelima je znatno unaprijeđen radijus okretanja, kao i sama upravljivost prilikom vožnje od čak 25% u poređenju sa prethodnim modelom. Ovo je izuzetno važno unaprjeđenje jer pomaže čak i manje iskusnim vozačima da se kreću po terenima koji su zahtjevni, a u isto vrijeme umor vozača prilikom dužih i napornijih distanci se svodi na minumum, a samim tim i potencijalne greške koje se najčešće javljaju zbog umora ili manjka iskustva vozača.

Udobnost je poboljšana u nekoliko segmenata, oba vozila su sada odignuta 25,4 cm od tla, a prilazni ugao prednje osovine je dodatno unaprijeđen, što uz dodatno povećanu putanju suspenzije od čak 26% garantuje da će oba ova modela lako odgovoriti na sve terene koji se nađu pred njima.

Kada je u pitanju udobnost dodatno je poboljšana ergonomija položaja vozača, pozicija i oblik rezervoara, kao i oblik i materijal sjedišta, tako da vozač ima još bolju i veću kontrolu nad samim vozilom bilo da sijedi ili da stoji. Također zadnji dio sjedišta, namijenjen za suvozača je proširen, jednako kao i naslon koji daje dodatnu sigurnost i udobnost.

Pored ergonomije samog rezervora i njegovog položaja u odnosu na vozača, povećan je i njegov kapacitet koji sada iznosi 17 litara, što je povećanje od gotovo 20% u odnosu na prethodni model.

Usisno/izduvni sistem je u odnosu na prethodni model povišen za 120 milimetara, a to znači da čak i jako duboka voda koja vam se nađe na putu neće predstavljati problem.

Ono što je posebno prijmetno jesu smanjene vibracije za nevjerovatnih 30% pa novi CFORCE X4 i CFORCE X5 model imaju najmanje vibracije u čitavoj klasi ATV vozila u ovoj kubikaži. Osjetna razlika se vidi i u temperaturi koju agregat stvara u sporohodnom modu vožnje koja je smanjena za čak 25%, što znači da nema brige od potencijalnog pregrijavnja čak i u najvećim opterećenjima.

Na modelu CFORCE X4 nas očekuje digitalni displej od 3,5 inča, dok nas na modelu CFORCE X5 očekuje digitalni displej od 5 inča koji daje još bolju vidljivost u odnosu na prethodnike, jer je dodatno poboljšano pozadinsko osvjetljenje sa mnogo korisnih informacija za samog vozača.

Dolazak modela X4 i X5  na naše tržište se očekuje za nekoliko mjeseci o čemu se detaljnije možete informisati putem websajta CFMOTO. 

 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Prošlo je 20 godina od postavljanja kamena temeljca fabrike u Žilini. Sada Kia ponosno dijeli sjećanja na izuzetan put koji predstavlja uspješnu priču, ne samo o kompaniji, nego i cijeloj regiji.

Možda bi vas zanimalo