Članak top banner 970x90
Vijesti

Bez predaje i povlačenja - Dizel u četiri varijante za Ford Transit Custom

Smješten tačno između modela Transit Connect i Transit, redizajnirani Transit Custom je pompezno najavljen u 2023. kao električni model. Paralelno s električnim i PHEV modelima Ford neće odustati od turbo dizelaša.

Autor: BIHAMK

U ponudi sa prednjim ili pogonom na sve točkove i šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim mjenjačem, 2,0-litarski EcoBlue dolazi u četiri varijante: 110, 136, 150 i 170 KS.

Kao što se i očekivalo, dizelski Transit Custom EcoBlue ima najveću nosivost od 2,500 kg u verziji AWD. Ručno opremljeni modeli opciono mogu biti pojačani sa diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem za poboljšanu vuču. Automatski pretvarač obrtnog momenta dostupan je isključivo s pogonom na sve točkove.

Novi E-Transit Custom će pomoći većem broju malih firmi da pređu na potpuno električni pogon. A za one kompanije koje još nisu spremne ili u mogućnosti da pređu na potpuno električna vozila, u ponudi će ostati Transit Custom u verzijama Plug-In Hybrid i EcoBlue. Ove ''klasičnije'' izvedbe će takođe povećati produktivnost, pogotovo sad kad su podržani potpuno novom arhitekturom koju dijeli s novim VW Transporterom i Ford Pro ekosistemom inteligentnih i povezanih rješenja. Ford Pro je, inače, podružnica usmjerena na komercijalna vozila koja ima za cilj povećanje vremena rada i produktivnosti uz smanjenje složenosti i ukupnih troškova vlasništva.

Redizajnirani Transit Custom proizvodit će se u tvornici Ford Otosan u Turskoj. Isporuke verzija s EcoBlue dizelima će početi u ljeto 2023., dok će PHEV i EV biti dostupni krajem 2023.

 

BIHAMK

Povezane novosti

Fiat Tipo povučen iz prodaje u Velikoj Britaniji

Fiat Tipo povučen iz prodaje u Velikoj Britaniji

Fiat je objavio da je povukao kompaktni model Tipo sa tržišta Velike Britanije. U ovoj zemlji će ga indirektno zamijeniti novi Fiat 600e. Električni modeli postaju fokus tržišta, a Tipo će vjerovatno uskoro biti povučen i iz drugih zapadnoevropskih zemalja

Ko naruči Ferrari sada, neće ga dobiti do 2026.

Ko naruči Ferrari sada, neće ga dobiti do 2026.

Prema riječima čelnika Ferrarija, ko god sada naruči automobil sa amblemom Propetog konja, dobiće ga najranije 2026. godine. Ferrari je do septembra 2023. isporučio 10.418 automobila, 5,3% više nego u prvih devet mjeseci 2022. godine.

Možda bi vas zanimalo