Članak top banner 970x90
Vijesti

Bez predaje i povlačenja - Dizel u četiri varijante za Ford Transit Custom

Smješten tačno između modela Transit Connect i Transit, redizajnirani Transit Custom je pompezno najavljen u 2023. kao električni model. Paralelno s električnim i PHEV modelima Ford neće odustati od turbo dizelaša.

Autor: BIHAMK

U ponudi sa prednjim ili pogonom na sve točkove i šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim mjenjačem, 2,0-litarski EcoBlue dolazi u četiri varijante: 110, 136, 150 i 170 KS.

Kao što se i očekivalo, dizelski Transit Custom EcoBlue ima najveću nosivost od 2,500 kg u verziji AWD. Ručno opremljeni modeli opciono mogu biti pojačani sa diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem za poboljšanu vuču. Automatski pretvarač obrtnog momenta dostupan je isključivo s pogonom na sve točkove.

Novi E-Transit Custom će pomoći većem broju malih firmi da pređu na potpuno električni pogon. A za one kompanije koje još nisu spremne ili u mogućnosti da pređu na potpuno električna vozila, u ponudi će ostati Transit Custom u verzijama Plug-In Hybrid i EcoBlue. Ove ''klasičnije'' izvedbe će takođe povećati produktivnost, pogotovo sad kad su podržani potpuno novom arhitekturom koju dijeli s novim VW Transporterom i Ford Pro ekosistemom inteligentnih i povezanih rješenja. Ford Pro je, inače, podružnica usmjerena na komercijalna vozila koja ima za cilj povećanje vremena rada i produktivnosti uz smanjenje složenosti i ukupnih troškova vlasništva.

Redizajnirani Transit Custom proizvodit će se u tvornici Ford Otosan u Turskoj. Isporuke verzija s EcoBlue dizelima će početi u ljeto 2023., dok će PHEV i EV biti dostupni krajem 2023.

 

BIHAMK

Povezane novosti

Porodično stablo: Ko posjeduje koje marke automobila?

Porodično stablo: Ko posjeduje koje marke automobila?

Autoindustrija ima vrlo zbunjujuće porodično stablo. U protekloj deceniji došlo je do ukidanja partnerstava, prodaja, odvajanja i bankrota, pa možda ćete se iznenaditi kako su najbolje svjetske marke podijeljene oko samo nekoliko matičnih kompanija.

Vojna vozila ulaze u novu eru razvoja

Vojna vozila ulaze u novu eru razvoja

Vojna industrija ulazi u fazu umjetne inteligencije i kibernetičke sigurnosti. Proizvođač klasičnog Humveeja želi vojsku opskrbiti taktičkim kamionom s takvom tehnologijom.

Možda bi vas zanimalo