Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

''Posjeta Mješovite srednje škole Vitez Tehničkom centru Ilidža''

Dana 22. marta 2024. godine učenici i profesori Mješovite srednje škole Vitez, smjer vozači motornih vozila i tehničari drumskog saobraćaja, posjetili su Tehnički centar na Ilidži.

Autor: BIHAMK

Posjetu su realizovali uposlenici Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba iz Sektora za organizaciju pomoći na cesti, preventivu, obrazovanje i inovativnost - Silma Muminović, Anel Raščić i Maja Domazet-Čupović. U okviru posjete učenici i profesori su se upoznali sa radom BIHAMK-a i to o dijelu pružanja tehničke pomoći vozačima, članstvu, saobraćajno preventivnom sektoru odnosno projektima koji imaju za cilj povećanje sigurnosti u saobraćaju, međunarodnim saradnjama, kao i domenu informisanja javnosti o stanju na cestama.

U okviru posjete učenici su odslušali i edukativno predavanje o sigurnom ponašanju u saobraćaju kroz koje su imali priliku da se upoznaju sa rizicima i opasnostima sa kojima se mogu susresti u saobraćaju, kao i važnosti odgovornog ponašanja.

Izdvojili bi da je učenicima posebno bila zanimljiva aktivnost sa naočalama za simulaciju uticaja alkohola i narkotika, kao i simulatori prevrtanja i čeonog sudara  na kojima su uvidjeli važnost i značaj korištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Pored svih ovih aktivnosti koje su imale za cilj uticati na svijest mladih osoba o opasnostima u saobraćaju učenici i nastavno osoblje škole su se upoznali i sa procesom obavljanja tehničkog pregleda vozila, a uposlenik BIHAMK Asistencije d.o.o. koji radi poslove pomoći na cesti, mehaničar Suad Spahić, pokušao je učenicima približiti svoj posao na terenu i objasniti šta je sve bitno za sigurnu vožnju.

Ovim putem želimo da se zahvalimo Mješovitoj srednjoj školi Vitez iz Viteza na inicijativi i na tome što su odabrali Bosanskohercegovački auto-moto klub za svoju edukativnu posjetu.

 

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo