Članak top banner 970x90
BIHAMK vijesti

Citroen predstavlja novu generaciju modela C3 Aircross

Francuzi su odlučili radikalno promijeniti pristup na tržištu kompaktnih SUV vozila i potpuno redizajnirati svoj model C3 Aircross. Evropska verzija ovog modela dijeli novu konstrukcijsku osnovu Smart Car s nedavno lansiranim modelom C3.

Autor: BIHAMK

Kao derivat manjeg modela C3, novi C3 Aircross s njim dijeli novi identitet marke i isti jezik dizajna, kako na vanjskim tako i na unutrašnjim površinama vozila. Kao pravi SUV, svojim korisnicima nudi zaštitu, izdržljivost, jednostavan pristup i osjećaj sigurnosti, kao i izražajan, snažan i moderan dizajn.

Zajedno s novom pozicijom na tržištu, promijenile su se i dimenzije potpuno novog modela C3 Aircross. Izvedba s pet vrata je duga 4,39 metara i nudi najviše unutrašnjeg prostora u svojoj kategoriji u drugom redu. Osim toga, Citroen nudi i potpuno novu izvedbu s čak sedam sjedišta, kakva dosad nije bila dostupna u ovom segmentu. Dizajniran je u istim proporcijama i omogućava fleksibilnu upotrebu.

Prostran i bogato opremljen, novi C3 Aircross pruža jednostavnu i udobnu vožnju svaki dan, kako u gradu, tako i van njega. Novi C3 Aircross želi ispuniti očekivanja kupaca koji teže dobrobiti, prostranoj unutrašnjosti i praktičnim rješenjima, zbog čega je opremljen C-Zen-Lounge konceptualnim arhitektonskim dizajnom s prikazivačem u visini očiju Citroen Head-Up Display i multifunkcionalnim volanom manjih dimenzija i novim Citroen Advanced Comfort sjedištima koja pružaju optimalnu podršku. Veći nivo udobnosti u unutrašnjosti pruža Citroën Advanced Comfort ovjes s progresivnim hidrauličkim graničnicima, koji je prvi put dostupan za ovaj model i za sve izvedbe. Za vožnju bez ikakve brige, C3 Aircross nudi sve tehnologije za pomoć u vožnji koje korisnici očekuju od vozila u ovom segmentu, kao i najnoviju generaciju infotainment sistema s ekranom na dodir od 10,25 inča.

Pored benzinskog motora, novi C3 Aircross u svojoj ponudi ima i dva elektrifikovana rješenja - izuzetno svestran hibridni pogon od 48V sa 136 KS koji pomaže u smanjenju potrošnje goriva i izvedbu na 100 % na električni pogon s dometom od oko 300 km. Tako motorizovan svojim korisnicima omogućava bezbrižnu upotrebu na dnevnoj bazi, a pogodan je i za duga putovanja, jer se njegova baterija napuni od 20 do 80 % za samo 26 minuta.

Novi C3 Aircross predstavlja koncept porodičnog SUV-a, idealan za aktivne ljude koji traže modularnost i izdržljivost. Model će se proizvoditi u Evropi, u tvornici u Trnavi.

BIHAMK

Povezane novosti

Proizvedeno dva miliona Hyundai Tucsona u Češkoj

Proizvedeno dva miliona Hyundai Tucsona u Češkoj

U ponedjeljak je s proizvodne trake sišao dvomilioniti Tucson u češkoj fabrici u Nošovicama. Ovaj posebni primjerak obojen je u Sailing Blue Pearl boju i pogonjen s 1.6 T-GDi HEV motorom, već sada stiže do svog budućeg vlasnika u Velikoj Britaniji.

Održana proslava 120. godišnjice FIA-e u Samarkandu

Održana proslava 120. godišnjice FIA-e u Samarkandu

Delegacija BIHAMK-a aktivno je učestvovala u radu ovog značajnog, međunarodnog događaja koji je okupio rekordan broj od oko 500 učesnika: predstavnika organizatora i delegata iz auto-touring klubova i saveza iz čak 147 zemalja iz cijelog svijeta.

Možda bi vas zanimalo