Članak top banner 970x90
Vijesti

U prodaji treća generacija Peugeota 308

Kompletno obnovljena treća genrecija Peugeotovog kompakta dostupna je bh. kupcima. Pored novog izgleda, novi je i bedž marke, te hybridna tehnologija kao najveća tehnološka novost.

Autor: BIHAMK
Peugeot 308

Peugeot ne kasni s komercijalizacijom novog i jako zavodljivog Peugeota 308 na bh. tržištu. Treća generacija, sada već stabilne oznake 308, pored novog znaka s kojim najavljuje sve buduće Peugeot modele, bit će prva iz svoje vrste koja će atraktivni izgled i modernu tehnologiju ponuditi i u verziji hybrida.

Uz već prihvaćeni stil sa istaknutom ''lavovskom'' svjetlosnom grupom i jedinstvenim ergonomski skrojenim vozačevim okruženjem – i-Cockpit, hibridna tehnologija će biti najveća novost u zadnjih 15 godina. Naime, pored 1.2-litarskih Pure Tech benzinaca sa 110 i 130 KS, te jednog 1.5 BlueHDi dizela od 130 KS, novi 308 će u ponudi imati i dva plug-in hybrida u varijantama od 180 i 220 KS.

U skladu sa paketom tehnološke novosti i ukupnom evolucijom novi 308 starta od 40.289 KM za osnovi model. Dizeli kreću od 44.116 KM, a hybridi od 75.108 KM (bez subvencije) do registracije. Doplata za verziju sa 8-st. automatskim mjenjačem kod verzija sa SUS motorima je oko 3.400 KM.   

 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo