Članak top banner 970x90
Vijesti

U BiH dostupan električni Ford Mustang Mach-E

Legendarni Mustang, prvi je serijski električni Fordov model koji u svom nazivu ima specifičan dodatak E-Mach. Sada je dostupan i na bh. tržištu preko ovlaštenog uvoznika Grand Automotive.

Autor: BIHAMK

Ford u električnoj eri kreće sa jednim od svojih najpoznatijih i najlegendarnijih imena – Mustang! Dodatak Mach-E nema direktnu vezu ni sa jednom prethodnom generacijom Mustanga, ali će zbog očuvanja njegovog sportskog pedigrea, nositi dio tih proslavljenih gena.

 

Mustang E-Mach je čistokrvni električar koji nije štetan po okolinu, ali koji istovremeno vozaču i putnicima pruža pravo osvježenje i užitak u vožnji nudeći tiho i bešumno iskustvo vožnje. Pored njegove izuzetno atraktivne mješavine SUV izgleda i klasičnih Mustang sekcija, ovo kupcima donosi potpuno novo iskustvo koje ne mogu ponuditi svi elektro automobili.

 

U ovom modelu je najsavremenija Fordova tehnologija koja je primjenjena u jednom automobilu, a uključuje novu generaciju SYNC sistema, a ovaj komunikacijski zabavni sistem se prilagođava potrebama i navikama korisnika, te intuitivno se poboljšava. Vozač tako uz pomoć pametnog telefona može upravljati određenim funkcijama. Mustang E-Mach ujedno svim putnicima nudi dobar komfor i hi-tech okruženje.

 

Sloboda, snaga, performanse... Mustang E-Mach nudi sve! Četiri su paketa opreme, baterije dva kapaciteta (75,7 i 98,7 kWh), elektromotori sa četiri izlazne snage (269, 294, 351 i 487 KS), te pogon na zadnje ili sva četiri točka. Top-Gun verzija je Mach-E GT s dva elektro motora, ukupnom snagom od 487 KS i pogonom na sve točkove. Cijena ovako konfigurisanog Mustanga iznosi 181.545 KM bez subvencije, dok ulazni model starta od 127.888 KM, takođe bez državnog poticaja. Garancija na vozilo je 5 godina ili 150.000 km, odnosno 8 godina na bateriju.

 

Uvoznik naglašava da je ovo potpuno novi iskorak ka elektromobilnosti, a sam Mustang E-Mach klasični ''bilder'' imidža. Za sve zainteresovane kupce Ford je u Sarajevu registrovao jedno demo vozilo koje je dostupno za test i doživljaj kakav standardni automobili ne mogu ponuditi.  

 

 

BIHAMK

Povezane novosti

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo