Članak top banner 970x90
Vijesti

Toyota želi predstaviti performansni SUV koji bi razvio odjel Gazoo Racing

Toyotina divizija za performanse Gazoo Racinga želi u bliskoj budućnosti lansirati performansni SUV. Takav model bi upotpunio paletu performansnih modela u viziji japanskog brenda, budući da odjel nikada nije ponudio GR SUV.

Autor: BIHAMK

Iako Toyota prodaje blago poboljšane GR Sport verzije LandCruisera 300, ova terenska ikona bi bila ipak doživjela pravi sportski tretman nakon što bi prošla kroz ruke stručnjaka Gazoo Racing odjela.

Toyota Gazoo Racing, odjel za performanse japanskog brenda, namjerava proširiti svoju ponudu nadolazećim performansnim SUV-om. Svrha ovakvog modela je da upotpuni paletu sportskih modela japanskog brenda, ali i da porodičnim kupcima pruži mogućnost da posjeduju takav model, kaže Tomoya Takahashi, predsjednik odjeljenja za performanse.

"S moje tačke gledišta u budućnosti će nam trebati GR SUV", rekao je Takahashi za australijsku publikaciju Car Expert. "Neki kupci koriste SUV samo zato što imaju porodice ili im je potreban prostor, ali za proširenje GR brenda potreban nam je SUV sa sportskim performansama", dodao je.

Trenutno postoji nekoliko Toyota SUV-ova i crossovera koji su opremljeni GR paketima, kao što su: Land Cruiser, Yaris Cross i C-HR. Ovi paketi uglavnom donose samo vizuelne promjene bez značajnog mijenjanja performansi modela. Asortiman Toyotinih SUV-ova trenutno je veoma bogat i uključuje, pored navedenih, i sljedeće modele: RAV4, Corolla Cross, bZ4X i druge modele koji se prodaju isključivo van Evrope.

Za sada, Toyota nije precizirala koji će od navedenih SUV-ova u bliskoj budućnosti dobiti performansnu verziju, ali novi Land Cruiser bi bio pun pogodak.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo