Članak top banner 970x90
Vijesti

Tesla Model S prešao skoro 700.000 km s originalnom baterijom

Djeluje nevjerovatno, ali Tesla Model S iz Velike Britanije, do danas je prešao gotovo 700.000 kilometara. Još zanimljivije zvuči to da vlasnik nikada nije mijenjao bateriju.

Autor: BIHAMK

Paul je Britanac koji je 2016. godine odlučio pokrenuti taksi firmu s ekološkim automobilima. U floti njegove male kompanije nalaze se i dva Tesla Modela S koji zaslužuju da se pojave u medijima širom svijeta.

Razlog je jednostavan. Jedan od primjeraka do sada je prešao gotovo 700.000 kilometara i još uvijek ima originalnu bateriju. Nadalje, do sada je korišten samo kao taksi, a puni se svaki dan po nekoliko puta samo na Teslinim Supercharger stanicama.

Kada je Britanac Paul kupio automobil, Tesla je u sklopu promo kampanje ponudio besplatno punjenje tokom cijelog životnog vijeka automobila. To je Paulu omogućilo uštedu između 8.200 i 11.800 eura na svakom Tesla Modelu S koji posjeduje.

Takođe, Paul tvrdi da je baterija izgubila oko 23 posto kapaciteta, odnosno da automobil trenutno ima smanjenu autonomiju od oko 105 kilometara.

Očekivano nakon sedam godina eksploatacije, automobil pokazuje znakove umora. Prednja maska ​​prekrivena je krhotinama kamenja i Paul priznaje da je nekoliko puta farbana. Ubrzo nakon kupovine automobila imao je i incident sa sistemom autopilota koji ga je odveo u hrpu čunjeva, uzrokujući štetu od nekoliko hiljada funti koju je trebalo popraviti.

Međutim, osim farbanja karoserije, on je izbjegao obavljanje bilo kakvih odgovarajućih servisa na automobilu, što znači da su sve originalne tekućine još uvijek u automobilu. Paul kaže da je sve što je napravio bilo preventivno održavanje.

BIHAMK

Povezane novosti

Opel Zafira slavi 25. rođendan

Opel Zafira slavi 25. rođendan

Njemački proizvođač automobila obilježava 25 godina od debija prve generacije Zafire. Ovaj model je s razlogom više puta osvajao prestižnu nagradu "Zlatni volan".

Možda bi vas zanimalo