Članak top banner 970x90
Vijesti

Stiže egzotični Fisker Ronin sa dometom od skoro 1.000 km

Na Instagram profilu Henrika Fiksera, osnivača ove egzotične marke pojavila se nova slika Fisker Ronina, budućeg električnog kupea koji bi trebao imati autonomiju od skoro 1.000 km.

Autor: BIHAMK

Američka kompanija Fisker objavila je novu službenu sliku svog nadolazećeg električnog modela Ronin. Ovo je performantni model koji će biti novi ''reper'' marke, ali i cjelokupnog EV tržišta, budući da obećava autonomiju od 965 kilometara.

Henrik Fisker, osnivač američke kompanije koja proizvodi električna vozila i koja nosi njegovo ime, objavio je na svojoj Instagram profilu novu službenu sliku buduće perjanice brenda. Zove se Ronin i radi se o kupeu s 5 sjedišta sa zaista respektabilnim dometom.

Slika otkriva djelić Roninova dizajna, koji ima fluidan i pomalo netipičan izgled za jedan grand tourer model, zahvaljujući izduženom prtljažniku u stilu limuzine. Također, može se pretpostaviti da se krov može sklapati, što znači da će Ronin biti kabriolet.

Za sada nema više informacija o novom modelu. Srećom, čekanje neće dugo trajati, jer je Fisker i službeno potvrdio datum lansiranja. Novi Fisker Ronin će biti predstavljen za manje od mjesec dana, tačnije – 3. augusta.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo