Članak top banner 970x90
Vijesti

Škoda pokazala skice novog Kodiaqa

Škoda je objavila službene skice druge generacije Kodiaq SUV-a. Novi model će biti zvanično predstavljen za manje od sedam dana.

Autor: BIHAMK

Za manje od sedam dana upoznati ćemo drugu generaciju Škode Kodiaq. Novi model će biti lansiran u isto vrijeme kada i 4. generacija Superba – model srednje klase. Tokom promotivne kampanje, vidjeli smo brojne službene slike novog modela tokom testiranja, kao i moćne slike unutrašnjosti novog modela. Oliver Stefani, direktor Škoda Designa, objašnjava: “Potpuno novi Kodiaq je moderan   i   dinamičan sa upadljivo prepoznatljivim izgledom. U skladu sa principom 'forma prati funkciju', implementirali smo prve elemente našeg budućeg dizajnerskog jezika – Modern Solid. Dizajn jasno naglašava praktičnost dok u isto vrijeme pruža još bolju aerodinamiku kroz svoj dinamični oblik.”

Češki proizvođač automobila plasirao je službene skice novog Kodiaqa, koje u velikoj mjeri otkrivaju detalje novog vanjskog dizajna ovog najprodavanijeg Škodinog SUV-a sa 842.000 proizvedenih primjeraka globalno. Sa skica vidimo novi prednji dio sa većom maskom hladnjaka i farovima sa novim dizajnom i postavljenim na dva nivoa, kao i točkovima od 17 do 20 inča. Oni će uključiti LED Matrix tehnologiju. U poređenju sa trenutnom generacijom, novi Kodiaq će biti 61 milimetar duži, čak i uz zadržanu istu, ali unaprijeđenu platformu.

Takođe, čini se da karoserija novog Kodiaqa ima više oštrih ivica vidljivih posebno na prednjem braniku i retrovizorima. Odzada vidimo veća zadnja svjetla, dizajnirana u obliku slova C i spojena na dnu trakom. Također ovdje možemo vidjeti ''plutajući'' krov kao dio dinamične siluete.

Novi Škoda Kodiaq zvanično će biti predstavljen 4. oktobra. Češki model će biti dostupan sa klasičnim benzinskim i dizel motorima, a novost će biti hibridni pogon.

Svjetska premijera će se prenositi uživo na Škoda Storyboard sajtu kao i na Škodinom YouTube kanalu 4. oktobra 2023. u 18:45 CEST. 

BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo