Članak top banner 970x90
Vijesti

Renault Austral osvojio nagradu Autobest 2023.

Nagrada žirija Autobest, koji čine automobilski novinari iz 31 europske zemlje, dodijeljena je Australu koji je odnio titulu The Best Buy automobil Evrope za 2023.

Autor: BIHAMK

Žiri je u Australu prepoznao automobil koji najbolje ispunjava zahtjeve evropskih kupaca. Uz nagradu ''Best Buy Car of Europe 2023'', Austral je u novembru osvojio i nagradu Smartbest 2023. Ta nagrada ujedno je priznanje izvrsnosti multimedijskog sistema openR link s povezanim Google uslugama, zbog kojeg Austral slovi za najpovezaniji automobil u Evropi.

Prodaja Australa u Španiji krenula je u novembru ove godine, da bi se zatim nastavila u Francuskoj. Riječ je o punokrvnom C-SUV-u kojim Renault nastoji ponovno osvojiti C-segment. Austral je namijenjen privatnim i poslovnim kupcima koji traže upečatljivo i prestižno vozilo.

Bogatom ponudom tehnologije, Austral se stavlja u službu svih korisnika: 32 napredna sistema za pomoć u vožnji, sistem upravljanja na sva četiri točka 4Control advanced, multimedijski sistem openR link s najboljim Google uslugama i aplikacijama i posebno efikasan potpuno hibridni motor E-Tech snage 200 KS, za beskompromisan užitak u vožnji.

Nagrada Autobest za 2023. veliko je priznanje za sve Renaultove timove (dizajnere, inžinjere, zaposlenike tvornice u Palenciji, prodajne timove i poslovne mreže) koji su radili na razvoju Australa. 31 novinar iz žirija nagrade Autobest u je novom C-SUV-u prepoznao savršen spoj dva svijeta: električno vozilo za gradsku vožnju i iznimno efikasan hibridni motor s kojim možete putovati dugo i pritom se ne morate zaustavljati da biste ga napunili. Budući da je opremljen multimedijskim sistemom openR link s ugrađenim Google uslugama, Austral nudi najbolje usluge, mogućnosti za povezivanje i aplikacije, a vožnju pretvara u dojmljivo i intuitivno iskustvo. 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo