Članak top banner 970x90
Vijesti

Radikalni izgled pete generacije Santa Fea

Peta generacija ovog popularnog SUV-a srednje veličine zadržava proporcije prethodnika, dok s druge strane predstavlja velike promjene bazirane na najnovijem trendu života na otvorenom.

Autor: BIHAMK

Za ovu radiklanu promjenu, Hyundai Motor uzeo je nekonvencionalan pristup baziran na dizajnu koji se temelji na životnom stilu kako bi se povećao kapacitet prtljažnog prostora i na bolji način prilagodio urbanim i aktivnostima u prirodi. Kao rezultat toga, novi model može se pohvaliti robusnim i neobičnim vanjskim dizajnom i prostranom, svestranom unutrašnjosti koja proizlazi iz njegovih povećanih vrata prtljažnika, pružajući korisnicima prostor poput terase kad god i gdje god im je potreban.

Kutijasti oblik i prepoznatljiva silueta potpuno novog Santa Fea proizlaze iz njegovog dugog međuosovinskog razmaka i širokih vrata prtljažnika. Prednji dio vozila stvara dojam veličanstvenosti sa visokim poklopcem motora, prednjim svjetlima u obliku slova H i oštrim branicima. Prednja svjetla u obliku slova H usklađena su s dizajnom donjeg prednjeg dijela sa motivom H kako bi se poboljšala vizuelna cjelovitost. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundaijev amblem 'H'.

Gledano sa strane, snažan prostor oko branika, oštri lukovi točkova, skraćeni prednji prevjes i točkovi od 21 inč ovom SUV-u daju robustan i avanturistički izgled. Zadnji dio definiran većim vratima prtljažnika je jednostavniji i uravnotežuje cjelokupni vanjski dizajn. Zadnja svjetla u obliku slova H ujedinjena su s prednjim H svjetlima kako bi stvorili sklad i pružili prepoznatljivu prisutnost Santa Fea na cesti, danju ili noću.

Potpuno novi Santa Fe također u urbanim sredinama, omogućuje mladim porodicama da koriste zadnji dio vozila u razne svrhe, kao što su kupovina namirnica, projekti poboljšanja doma, sport i rekreacija, vrtlarstvo, porodični izleti i prevoz kućnih ljubimaca.

Uglađenost interijera potpuno novog Santa Fea prikazana je nizom visokotehnoloških dodataka, uključujući zakrivljeni ekran i opciju bežičnog punjenja za dva mobilna aparata. Zakrivljeni ekran povezuje 12,3-inčni digitalni klaster i infotainment sistem i poboljšava vidljivost vozaču uz osjećaj luksuza. Osim toga, sjedišta i obloge jarkih boja stvaraju osjećaj prostranosti, dok mekani ukrasi s drvenim uzorkom i sjedišta od Nappa kože s delikatnim vezom dodaju sofisticirani stil.

Novi SUV također uključuje niz održivih materijala. Obloga od brušene kože, automobilski tepisi i nasloni sjedišta u drugom i trećem redu izrađeni su od reciklirane plastike, dok su zračni jastuci i obloge vrata izrađeni od ekološki prihvatljive umjetne kože.

Boje interijera i eksterijera, inspirirane prirodnim svjetlom, ističu jedinstveni stil novog Santa Fe-a te tako donose živost u svakodnevni život i avanture u gradu i izvan grada.

Potpuno Novi Santa Fe svoju svjetsku premijeru će imati u augustu na Hyundai youtube kanalu, a tada ćemo znati sve detalje.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo