Članak top banner 970x90
Vijesti

Premijera – Šesta generacija Renault Espace-a

Renault otkriva novi Espace. To je sada SUV sa 5 ili 7 sjedišta. Vjeran genima svojih pet prethodnih generacija, novi Espace usklađen je s vremenom u kojem dolazi da bi što bolje odgovorio na zahtjeve svojih korisnika.

Autor: BIHAMK

Renault je 1983. predstavio Espace, svoj prvi automobil za luksuzan život i uživanje. Iako su ga brojni proizvođači pokušali kopirati, nijedan od njih nije uspio nadmašiti taj revolucionarni model koji je kroz pet generacija stekao status istinske legende.

Renault sada predstavlja šestu generaciju Espacea, novog SUV-a s 5 ili 7 sjedišta koji će osnažiti ofanzivu marke u C i D segmentima. Espace je započeo revoluciju, predstavio viziju budućnosti i neprestano se mijenjao u skladu s vremenom. Tome svjedoči atletski i elegantan izgled nove generacije po uzoru na SUV-ove, dok verzija Esprit Alpine unosi dašak sportskog duha. Vjeran genima svojih prethodnika, Espace je i dalje dugačko vozilo, te najprostraniji model u ponudi marke. Izbor profinjenih materijala i završne obrade čini ga prilično otmjenim, a tu su i druge vrhunske karakteristike poput najvećeg panoramskog krova na tržištu (površine 1 m2).

Pored toga, putnički prostor i motor novog Espacea mogu se pohvaliti najnovijim naprednim tehnologijama koje osiguravaju maksimalnu povezanost u vozilu, te pomažu smanjiti uticaj na okoliš. U usporedbi s prethodnom generacijom, novi Espace ima manje vanjske dimenzije, lakši je 215 kg, te je opremljen iznimno efikasnim punim hibridnim motorom E-Tech snage 200 KS. Njegova nenadmašno niska potrošnja goriva (4,6 l / 100 km) zaslužna je za domet do 1100 km, pri čemu nije potrebno puniti bateriju. Ujedno, najefikasniji Espace do sada ispušta samo 104 g CO2 / km.

U skladu s Renaultovom ponudom automobila za život i uživanje, novi Espace uključuje najbolje sisteme za pomoć u vožnji i sigurnosne karakteristike. Novi se model temelji na Alijansinoj namjenskoj platformi CMF-CD te je opremljen s 27 sistema za pomoć u vožnji. Multi-Sense i 4Control Advanced, Renaultov sistem upravljanja zakretanjem sva četiri točka, podižu užitak u vožnji na novu razinu.

Narudžbe za novi Espace kreću u proljeće 2023. 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo