Članak top banner 970x90
Vijesti

Predstavljena osvježena linija Opelovih LKV vozila

Ponuda Opelovih lakih gospodarskih vozila jako je bitna za njemački brend. Osvježeni trio teretnjaka stiže sa Vizor maskom, modernijim enterijerom, a naglasak je na elektro mobilnosti, koja sve više postaje svakodnevnica evropskog tržišta.

Autor: BIHAMK

Opel je najavio novu generaciju svojih lakih komercijalnih vozila u sva tri dostupna segmenta: kompaktnom (Combo), srednjem (Vivaro) i velikom (Movano). Sve modele krasi novi izgled, te redizajnirana ploča s instrumentima, dok električne verzije nude vodeći domet u klasi. Njemački proizvođač automobila također je objavio kako će novi Movano uskoro biti dostupan i kao vozilo s pogonom na vodikove ćelije goriva.

Nadolazeći modeli lakih komercijalnih vozila brenda s munjom prepoznatljivi su već na prvi pogled zahvaljujući novoj interpretaciji Opel Vizor lica brenda, koje je kupcima poznato s Opelovih putničkih automobila. Vizor, koji se proteže cijelom širinom prednjeg dijela vozila, elegentno integriše Opelov logo i prednja svjetla u jednu cjelinu.

Osim vanjskog dizajna, unutrašnjost novog Opel Comba, Vivara i Movana također je dodatno poboljšana. Istaknute karakteristike osvježene ploče s instrumentima uključuju nove bežične sisteme za informisanje i zabavu s ekranim osjetljivim na dodir u boji veličine do 10 inča, kompatibilnima s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto.

Električne verzije novog Comba, Vivara i Movana nastavljaju nuditi beskompromisnu upotrebljivost, usporedivu s odgovarajućim modelima s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem. Zahvaljujući vrhunskim tehnologijama i poboljšanjima, uključivši dodatno poboljšanu efikasnost pogonskog sklopa, sva tri modela i dalje nude vodeći domet u klasi, bez lokalnih emisija.

Nova Opelova LKV vozila zadržala su sve prednosti svojih prethodnika kao što su bogata ponuda naprednih sistema za pomoć vozaču kako bi putovanja i upravljanje vozilom bili još udobniji i prvenstveno sigurniji. Sva tri LKV-a također će biti dostupna u različitim dužinama, visinama i vrstama karoserije kako bi zadovolji sve profesionalne potrebe, a zadržat će i svoje uvjerljive kapacitete teretnog prostora, nosivosti i kapacitete vuče. Opel će otkriti više informacija o ovim vozilima u nadolazećim sedmicama.

BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo