Članak top banner 970x90
Vijesti

Poseban Chery model

Kineski Chery je krenuo u borbu za ženske kupce lansirajući modifikovani model Ant eQ1 dizajniran u potpunosti za žene. Cijena ovog damskog mališana kreće od 12.750 USD.

Autor: BIHAMK

Ovaj mini dolazi u dvije izvedbe: Small Ant Charme Romance i Small Ant Charme Rococo, a očito je da se Chery jako trudio pronaći dovoljno ženstvena imena. U pitanju je mini trovratni električni automobil sa 4 sjedišta i 3,2m dužine, ali sa različitim kolor shemama. Kupci mogu birati između ''šarm'' ružičaste i ''fantomsko'' ljubičaste. Obje verzije u boji imaju krov i A-stub obojene u bijelo.

Ovaj model je ženama prilagođen i u enterijeru. Posjeduje ekran osjetljiv na dodir od 10,4 inča koji služi kao konzola u portretnoj orijentaciji. Na dnu ekrana nalaze se dva velika tastera za korisnike koji u potpunosti ne prihvataju ekrane s touch funkcijom. Neposredno ispod ekrana nalazi se veliki držač za šolju za kafu ili bocu vode. 

Upravljač je presvučen kožom, što će povećati ugođaj, a iza njega je LCD za instrument tablu. Sistem ima integrisano upravljanje glasom kao dopunu kontrolama na ekranu. Chery je uključio svjetla raspoloženja u 7 boja u kabinu kako bi povećala udobnost u unutrašnjosti. Zanimljivo je da postoji sedam izbora "romantičnih" mirisa za automobile. Od ostalih karakteristika, ovaj model uključuje kontrolu mrtvog ugla, asistenciju pri vožnji unazad uz pomoć stražnje kamere, panoramski pogled od 360 stepeni itd.

Small Ant Charme opremljen je jednim električnim motorom od 30 kW koji razvija 120 Nm obrtnog momenta. Ternarna litij-ionska baterija od 30,6 kWh osigurava domet vožnje od 301 km po NEDC protokolu što za ovog pikavca znači krstarenje gradom danima.

Cijena ovog damskog mališana počinje od 85.520 juana (12.750 USD).

Ovo nije prvi put da Chery cilja na dame. U petom mjesecu je lansirao QQ Ice Cream Joyous Peach, mini model baziran na QQ Ice Cream. Obojen je u pastelno ružičastu boju i opremljen umjetnički dizajniranim točkovima.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Opel je prije nekoliko sedmica objavio prve slike nove Frontere, sad je red došao da ovaj prostrani i udobni kompaktni SUV za ljubitelje prirode i porodice ima svoju svjetsku premijeru. Očekivana osnovna cijena bi trebala biti oko 24.000 eura.

Možda bi vas zanimalo