Vijesti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Autor: BIHAMK

Učenici su srdačno dočekani u Trening centru u Rajlovcu, gdje im je detaljno predstavljen koncept obrazovanja te mogućnosti za edukaciju i napredovanje. Tokom posjete, imali su priliku istražiti prostorije Trening centra, uključujući trening vozila i dijelove koji se koriste za edukaciju. Poseban naglasak stavljen je na elektromobilnost, gdje su učenici imali priliku upoznati se s električnim vozilom ID.3 i principima rada punjača za električna vozila.

Nakon kratke pauze, posjeta se nastavila u prostorijama Porsche Inter Auta, gdje su učenici obišli kompletnu servisnu radionica, lakirnicu te salone brendova Audi, Volkswagen, Seat, Cupra i Porsche. Posjeta je obuhvatila demonstraciju procesa servisiranja i održavanja vozila, pružajući učenicima dublji uvid u različite aspekte rada u automobilskoj industriji.

Ova posjeta predstavlja važan korak ka jačanju saradnje između obrazovnih institucija i industrije, omogućavajući mladima da se bolje upoznaju sa savremenim tehnologijama i mogućnostima koje im se nude u automobilskoj industriji, poručuju iz kompanije Porsche BH.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Na bh. tržište stigao novi Renault Symbioz

Na bh. tržište stigao novi Renault Symbioz

Symbioz se pridružuje staroj lozi Renaultovih ''vozila za život''! Atraktivni, svestrani i udobni SUV popunjava prazninu između modela Captur i Austral, a nudi se po startnoj cijeni od 62.900 KM.

Možda bi vas zanimalo