Članak top banner 970x90
Vijesti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Autor: BIHAMK

Učenici su srdačno dočekani u Trening centru u Rajlovcu, gdje im je detaljno predstavljen koncept obrazovanja te mogućnosti za edukaciju i napredovanje. Tokom posjete, imali su priliku istražiti prostorije Trening centra, uključujući trening vozila i dijelove koji se koriste za edukaciju. Poseban naglasak stavljen je na elektromobilnost, gdje su učenici imali priliku upoznati se s električnim vozilom ID.3 i principima rada punjača za električna vozila.

Nakon kratke pauze, posjeta se nastavila u prostorijama Porsche Inter Auta, gdje su učenici obišli kompletnu servisnu radionica, lakirnicu te salone brendova Audi, Volkswagen, Seat, Cupra i Porsche. Posjeta je obuhvatila demonstraciju procesa servisiranja i održavanja vozila, pružajući učenicima dublji uvid u različite aspekte rada u automobilskoj industriji.

Ova posjeta predstavlja važan korak ka jačanju saradnje između obrazovnih institucija i industrije, omogućavajući mladima da se bolje upoznaju sa savremenim tehnologijama i mogućnostima koje im se nude u automobilskoj industriji, poručuju iz kompanije Porsche BH.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo