Članak top banner 970x90
Vijesti

Opel predstavlja novi logotip, kultnu ''munju''

Opel je otkrio novu interpretaciju svoje kultne ''munje'' koja će se početi pojavljivati na njihovim vozilima već 2024. godine.

Autor: BIHAMK

Kao centralni element Opel Kompasa, jedne od glavnih karakteristika uzbudljive i priznate filozofije dizajna poznatog proizvođača automobila iz Rüsselsheima, munja će istovremeno i dalje ponosno biti istaknuta u samom centru maske, odnosno lica branda Opel Vizor. Munja – ili ''Blitz'' na njemačkom – usko je povezana s električnom energijom i stoga je savršen simbol Opelovog pristupa dobu elektromobilnosti.

''Naša je munja danas relevantnija nego ikada prije. Ne samo da simbolizuje našu predanost demokratizaciji inovacija i mobilnosti, već i našu namjeru da postanemo isključivo električni brand u Evropi do 2028. Ove ćemo godine ponuditi 15 elektrifikovanih modela u našem portfoliju i s ponosom možemo reći da je Opel električan'', rekao je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl.

''Munja je ikona naše filozofije odvažnog i besprijekornog dizajna. Oštrija, samouvjerena nova munja presijeca potporni prsten i daje našem legendarnom logotipu progresivan i savremen izgled. Ponosno je smještena u samom središtu našeg kompasa, ključnog načela našeg vizuelnog dizajna. Kompas je okosnica naših prednjih, stražnjih i unutrašnjih dizajnerskih elemenata'', objasnio je Opelov dopredsjednik za dizajn Mark Adams.

Njemački proizvođač automobila postepeno će uvoditi novu munju na nove automobile tokom sljedećih nekoliko godina, a prvo vozilo s novim izgledom izaći će s proizvodne trake 2024. godine. Međutim, glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl najavio je da će novi znak biti predstavljen već ove godine. ''IAA Mobility jedna je od najvećih izložbi automobila na svijetu i stoga je savršen za ponosno predstavljanje naše nove munje pred velikom međunarodnom publikom. Također imamo i još jedno iznenađenje u rukavu. Naši posjetitelji u Münchenu bit će oduševljeni'', rekao je.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Možda bi vas zanimalo