Članak top banner 970x90
Vijesti

Off-road kit za legendardnu 911-ku

Želite li ići na off-road s Porscheom 911 (964)? Kalifornijska kompanija nudi komplet Safari Sportsman kit za taj užitak.

Autor: BIHAMK

Porsche 911 je dugi niz godina meta raznoraznih prerada, uključujući i one off-road karaktera. Jedna od takvih dolazi iz kalifornijske kompanije koja ima bogato iskustvo u izgradnji modificiranih 911-ki.

Kompanija Russell Built Fabrication iz Kalifornije već nekoliko godina radi modifikacije Porschea 911 za ekstremne terene, a kako svoje znanje i iskustvo žele podijeliti sa ljubiteljima vožnje van asfaltnih podloga, ponudli su 911-ku (serija 964 - proizvodila se između 1989. i 1994.) s posebnim off-road kitom koji nazivaju Safari Sportsman.

Izmjene se uglavnom odnose na obje osovine automobila, koje su adekvatno ojačane za vožnju po teškom terenu. Novi su i Baja točkovi, koje Russell Built Fabrication nudi u pet različitih verzija. No, bez obzira koji set odaberete, točkovi će stići obučeni u terenske gume Toyo Open Country. Tu je i zaštita šasije i ojačani kočioni sistem.

Automobil je vizuelno produžen, čemu odgovaraju prošireni nitovani blatobrani kao i branici sa cjevastim dodacima. Trag točkova i međuosovinski razmak su očekivano prošireni, a klirens povećan na cijelih 25,4 cm. Karbonski krovni nosači, svjetla za maglu integrisana u branik i rally svjetla na haubi dostupni su uz doplatu.

Za one kojima bi serijska snaga njihovog Porschea bila nedovoljna, Russell Built Fabrication nudi opcije

Kalifornijski tuning specijalist daje izbor između tri nivoa snage - 314 KS, 355 KS i 406 KS. U najslabijoj varijanti motor ima zapreminu od 3,6 litara, u srednjoj 3,8 litara i u najjačoj 4 litre. U svim slučajevima uključen je modificirani ispušni sistem i modifikovana mjenjačka kutija.

Kalifornijski tuner za osnovnu preradu bez doplata naplaćuje 135.000 dolara. Cijena ne uključuje automobil, ali uključuje ugradnju kita, njegovo završno podešavanje i farbanje automobila. Puno novca, ali još uvijek manje nego što biste platili za Porsche 911 All-Terrain Competition Study Singer kod konkurenta.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo