Članak top banner 970x90
Vijesti

Novo posebno izdanje Mercedesa AMG SL

Mercedes-Benz je lansirao novo posebno izdanje svog kabriolet modela AMG SL. Novo izdanje donosi posebnu narandžastu boju inspirisanu zalaskom sunca, kao i više ukrasnih hromiranih detalja. V8 motor nije ažuriran.

Autor: BIHAMK

Povodom prestižnog događaja gdje su se protekle nedjelje okupili klasični i raritetni automobili - Pebble Beach Concours d'Elegance, Mercedes-Benz je ekskluzivno za američku javnost predstavio novo posebno izdanje modela AMG SL. Novo izdanje nosi naziv Manufaktur Big Sur i donosi niz novosti koje se uglavnom tiču optičkih promjena. U poređenju sa standardnom verzijom AMG SL, izdanje Big Sur bit će lako prepoznatljivo po posebnoj narandžastoj boji Manufaktur Orange Flame Metallic inspirisanom zalaskom sunca.

Uz novu boju, AMG SL Big Sur također je obogaćen paketom AMG Exterior Chrome Package, koji donosi brojne hromirane ukrase na rešetki, pragovima i naglašenim amblemima. Vanjština je opremljena 21-inčnim crnim točkovima, kao i crno obojenim čeljustima, te platnenim krovom obojenim u istu boju. Mercedes je također ukrasio karoseriju AMG amblemom na prednjoj strani.

U unutrašnjosti takođe ima promjena. Sjedišta su presvučena Nappa kožom i obojena u Mystic Red u kombinaciji s crnom bojom, a dodati su i kontrastni narandžasti šavovi. Upravljač, tapacirunzi vrata, instrument ploča i centralna konzola takođe su obojeni u ove nijanse.

Što se tiče pogonske jedinice - motor nije dotaknut. S obzirom da se radi o najsnažnijoj verziji SL 63, u Mercedesu su smatrali da AMG SL Big Sur sa 4,0-litrenim bi-turbo V8 motorom, koji razvija 585 KS, ispunjava sve zahtjeve kupaca.

Ovo posebno izdanje proizvodit će se u ograničenoj količini i bit će dostupno isključivo na američkom tržištu.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo