Članak top banner 970x90
Vijesti

Novi Bentley Flying Spur će biti najmoćnija limuzina u istoriji brenda

Bentley je otkrio niz novih detalja o sljedećoj generaciji modela Flying Spur. Novajliju će pogoniti isti pogonski sklop, preuzet od novog kupea Continental GT Speed, što znači da će biti najmoćnija limuzina u istoriji brenda.

Autor: BIHAMK

Kasnije ove godine, Bentley će zvanično predstaviti novu generaciju luksuzne limuzine Flying Spur. Do tada, o budućem modelu britanski proizvođač nam golica maštu i daje informacije na kapaljku. Najvažnije je od svega što je potvrđeno je da će novi Flying Spur preuzeti isti hibridni sklop koji se nalazi u novom Continental GT Speedu.

Tako će luksuznu limuzinu pokretati 4,0-litarski V8 hibridni motor, koji razvija 782 konjske snage i okruglo 1000 Nm obrtnog momenta. Kao i kod kupe modela, Flying Spur također zbog ekologije odbacuje W12 motor. Ono što je istaknuto za novi sklop, isti će uz pomoć elektromotora, novoj luksuznoj limuzini bi omogućio autonomiju od 72 kilometra u čisto električnom režimu vožnje.

Međutim, Bentley nije otkrio više detalja o novom modelu, ali je objavio jednu službenu sliku koja sugeriše kako će izgledati njegov prednji dio. Ovdje možemo vidjeti blago ažurirani dizajn u odnosu na sadašnju generaciju bez nekih velikih razlika, a možda nas Britanci uskoro demantuju.

 

BIHAMK

Povezane novosti

Kineski Hongqi želi lansirati 12 novih modela u Evropi

Kineski Hongqi želi lansirati 12 novih modela u Evropi

Kineski proizvođači automobila sve više okupiraju evropsko tržište unatoč povećanju carinske stope pri uvozu. Međutim, Kinezi ne odustaju od Starog kontinenta, a u tom kontekstu marka Hongqi planira lansiranje 12 novih modela u narednih pet godina.

Lancia započela testiranje novog Ypsilona Rally4 HF

Lancia započela testiranje novog Ypsilona Rally4 HF

Lancia je zvanično započela testiranje automobila s kojim se Italijani vraćaju na svjetsku reli scenu nakon 32 godine pauze. Za volanom takmičarskog modela bio je legendarni Miki Biasion, dvostruki svjetski prvak u WRC-u.

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo