Članak top banner 970x90
Vijesti

Nova Mazda CX-80 dostupna za narudžbe

Početkom godine Mazda je predstavila najveći SUV unutar svoje marke u Evropi, model CX-80. Svi ovlašteni Mazdini partneri od sada mogu primati narudžbe za vrhunski model, koji će izazvati etablirane premium marke na evropskom tržištu.

Autor: BIHAMK

Mazda je predana pristupu s više rješenja za održivu mobilnost i načelu pravog rješenja u pravo vrijeme. U tu svrhu, japanska marka je razvila tri različite linije proizvoda: grupu manjih proizvoda, temeljenu na poprečnom rasporedu skalabilne arhitekture s više rješenja SkyActiv, zatim grupu većih proizvoda, sa svojim uzdužnim izgledom skalabilne arhitekture s više rješenja SkyActiv i na kraju električne automobile u kombinaciji s također skalabilnom arhitekturom SkyActiv EV.

Nakon lansiranja modela CX-60, potpuno nova Mazda CX-80 je drugi od dva nova modela za Evropu iz krupe velikih proizvoda kompanije. Sa sjedištima u tri reda, to je najprostraniji automobil u Mazdinoj evropskoj liniji. Udobna, svestrana i izrađena u Japanu, potpuno nova Mazda CX-80 kombinuje progresivni dizajn utemeljen u japanskoj estetici s izvanrednom fleksibilnošću smještaja unutar automobila, vrhunskom tehnologijom i adutima uobičajenim za premium SUV-ove u ovom segmentu, te prepoznatljivim voznim performansama koje pruža svaka Mazda.

Najveći Mazdin evropski model dostupan je sa snažnim rednim šestocilindarskim motorom sa zapreminom od 3,3 litra, koji optimalno kombinuje snagu, uštedu goriva i niske emisije NOX i CO2, kao i s 2,5-litarskim plug-in hibridom s potpuno električnim dometom vožnje do 60 kilometara. PHEV znači praktičnu kombinaciju sportskog električnog ubrzanja i isključivo električnog dometa koji vozaču daje maksimalnu fleksibilnost. Mazda CX-80 nudi širok izbor opreme kombinovane u praktičnim paketima, te tri mogućnosti postavljanja praktičnih sjedišta u tri reda. Nudi i varijantu sa 7 sjedišta, gdje se drugi red sastoji od klupe za tri putnika. Dvije nove boje – artisan red i melting copper čine da automobil izgleda prepoznatljivo, elegantno i da se ističe u gomili.

Ovlašteni Mazdini partneri spremni su za primanje narudžbi, a prvi automobili stići će na evropska tržišta početkom jeseni 2024. godine.

BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo