Članak top banner 970x90
Vijesti

Najekskluzivniji Lamborghini Revuelto nosi ime Opera Unica

S već rasprodanom proizvodnjom do 2026. godine, italijanski brend predstavio je prvu kreaciju koja je izašla iz odjela Ad Personama. Unikatan model, kao što mu i samo ime govori, Opera Unica, odjeven u izrazito morske boje.

Autor: BIHAMK

Ovaj Lamborghini Revuelto Opera Unica nije stvoren ni za jednog klijenta, već će biti izložen u prostorijama odjela za specijalne narudžbe italijanske kompanije Ad Personam, kako bi zadivio najzahtjevnije stranke koje ne žele serijski, već poseban model po narudžbi.

Revuelto Opera se ističe impresivnom tehnikom farbanja na njegovoj skulpturalnoj karoseriji od karbonskih vlakana. Lakireri su nanijeli različite slojeve različitih nijansi jarko plave nijanse morske vode koje okružuju itailjanski otok Sardinije, jedno od najpoznatijih i najizvrsnijih odmarališta u Evropi.

Lamborghinijevi stručni lakeri uložili su oko 475 sati kako bi finalizirali farbanje, maskirajući dijelove karoserije kojima je bila potrebna zaštita i izvodeći izbjeljivanje u vrlo specifičnim dijelovima kako bi prelazi imali smisla. Naprimjer, morski valovi koji udaraju o litice oslikani su u dva i tri tona, ručno – kistovima.

Valovi i mjehurići, tamnije i kristalnije vode tipične za podvodne špilje reproduciraju se na različitim površinama Revuelta, ističući svjetlije tonove na prednjim pločama i krovu u kontrastu s izblijedjelom plavom bojom na poklopcu motora ili crnom bojom prednjeg spojlera, sjajno crne felge od aluminija ili s karbonske felge s metalik završnim slojem.

Ekskluzivni izgled proširio se i na unutrašnjost, gdje je uobičajena crvena boja tastera za pokretanje motora sada plava, kao i ploče vrata i ukrasni umetci na prednjoj ploči instrument ploče ili bočnim stranama sjedišta. Razlika je u tome što ovoga puta nije u pitanju boja, već ručno šivana koža i Nappa koža s bijelim ukrasnim šavovima s posebnom završnom obradom u koju su Lamborghinijevi majstori uložili 85 sati.

Ovaj Lamborghini Revuelto je vrlo “plav”, gotovo kao njegova PHEV tehnologija. Revuelto je, za sada, prvi plug-in hibridni superautomobil marke opremljen sofisticiranom PHEV tehnologijom. Italijanu su promijenili i naziv pogonske tehnologije u "HPEV", s obzirom da Revuelto koristi V12 atmosferski motor i tri elektromotora čija ukupna snaga iznosi čak 1.015 KS. Konfiguracija s kojom Italijan ispunjava želje i najzahtjevnijih kupaca, budući da do 100 km/h ubrzava za samo 2,5 sekunde i postiže maksimalnu brzinu veću od 350 km/h.

BIHAMK

Povezane novosti

Iz Bratislave s ljubavlju: Novi Superb u BiH

Iz Bratislave s ljubavlju: Novi Superb u BiH

Škoda je predstavila četvrtu generaciju Superba. S povećanim dimenzijama ćeška limuzina se istovremeno predstavlja s pametno razvijenim dizajnom i širokim spektrom novih tehnologija. Ponuda motora se oslanja na benzince, dizele i hibrid.

Možda bi vas zanimalo