Članak top banner 970x90
Vijesti

Nagrade za Opel u 2022: Od Astre do Zafire-e Life

Godina 2022. zaista je bila ''Astra-nomična'' godina za Opel. Modeli s munjom još su se jednom pokazali jednako popularnima među kupcima i automobilskim stručnjacima.

Autor: BIHAMK

Prošle godine gotovo svaki Opelov model je osvojio barem jednu nagradu. To pokazuju uspjesi u prodaji, na primjer Opel Corsa, koja je bila najpopularniji mali automobil 2022. prema službenim statistikama njemačke Savezne službe za motorna vozila (KBA), ili Opel Mokka, koja je bila najprodavanije električno vozilo u svom segmentu u Njemačkoj prošle jeseni. Kao dodatni dokaz mogu poslužiti brojne nagrade koje je Opel osvojio za svoje inovativne modele, tehnologije i rješenja – sa ''Zlatnim volanom 2022." za novu Opel Astru i Astru Sports Tourer.

Na početku 2022. Opel je dobio nagradu ''The ONE'' za ''najugledniji brend putničkih automobila godine'' u Turskoj. Pristupačna, inovativna i s velikom pažnjom za detalje, Opel Corsa iznimno je popularna već više od 40 godina. Taj mali popularni automobil prošle je godine osvojio nekoliko nagrada na važnom britanskom tržištu: Fleet World proglasio ga je ''najboljim super-minijem u voznom parku'', a Carbuyer ''najboljim malim polovnim automobilom godine'', kao i ''polovnim automobilom godine 2023.'' u svim klasama. Opel Mokka proglašena je ''automobilom godine 2022.'' u Latviji, ''irskim malim SUV-om godine 2022.” itd.

Ujesen je Opelu pripala još jedna velika čast kada je nova Astra osvojila ''Zlatni volan 2022.'' Opelov brend ambasador Jürgen Klopp nije mogao sakriti svoje oduševljenje kada je prvi put vidio svoju novu Astru uskliknuvši: ''To je to!'' Nakon Opel Corse-e 2020. i Opel Mokke-e 2021, prestižna je nagrada treći put u isto toliko godina otišla u Rüsselsheim. Ali kao pravi šampion, nova generacija Astre ne počiva na lovorikama. Nezavisni stručni žiri nagrade ''Njemački automobil godine'' proglasio je Astru i ''Njemačkim kompaktnim automobilom 2023.'' A karavanska Astra Sports Tourer već je osvojila nagradu ''Porodični auto godine''.

Mali električar Opel Rocks-e također je impresionirao publiku potpuno novim, potpuno drukčijim i potpuno električnim pristupom urbanoj mobilnosti. Inovativno lagano motorno vozilo za dvoje donosi dašak svježeg zraka u svoj segment – sa stilom koji je izvanredan u svakom pogledu. I zato su čitatelji časopisa ''Auto motor und sport'' velikom većinom proglasili Rocks-e automobilom s ''najboljim inovativnim dizajnom 2022.'' u kategoriji mini automobili.

A Opelovi su veliki modeli dodali još trofeja. Čitatelji časopisa Auto Bild i Computer Bild nedavno su svojim glasovima dodijelili ''Nagradu za povezani automobil 2022.'' automobilu Crosscamp Flex, električnom kamperu planiranom na temelju Opel Zafire-e Life. Osim toga, najprodavaniji električni automobil s baterijom Opel Vivaro-e, dobitnik nagrade ''Međunarodni furgon 2021.'' sada nosi i naslov ''Irski furgon 2022.'' A inovativni Opel Vivaro-e HYDROGEN dobio je u Njemačkoj nagradu ''40. KS za energiju i okoliš''.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo