Članak top banner 970x90
Vijesti

Legendarna Corvette sve bliže SUV-u

Svi pravi ljubitelji znaju da je Chevy Corvette postigao ogroman uspjeh s pojavom verzije C8 sa centralno postavljenim motorom. Možda im se novi trendovi neće svidjeti, ali Corvette je sve bliže da postane moderni SUV.

Autor: BIHAMK

Dakle, nikoga uopšte ne čudi što se Corvette bolje prodaje bolje od Camara, ali i pored toga General Motors pokušava izvući što veću dobit iz cijele situacije. S takvom politikom, nije ni čudo što su se raširile glasine za navodnu strategiju pretvaranja Team Corvette u zaseban podbrend, počevši od 2025. godine.

Takve informacije su dale vjetra maštovitom carstvu virtuelnih umjetnika i majstorima piksela da zamisle u kojem smjeru će ići nova Corvette. Budući da živimo u svijetu punom ljubavi prema crossoverima i SUV-ovima, potencijalno nadolazeći Corvette CUV dobio je najviše digitalnih verzija u obliku modernog ''terenca''.

Iako je sve još uvijek u ''zraku'' i ove vizije ne treba smatrati ozbiljnim, ali gdje ima dima, ima i vatre. Stručnjaci smatraju da ako GM i Chevrolet konačno dopuste da Corvette krene samostalno, SUV će biti novi cilj i biće opako atraktivan. Slike koje su se pojavile na internetu pokazuju da Corvette SUV djeluje robusno i oštro, te da dizajnerski pravac puca na svježe predstavljeni Ferrari Purosangue.

Sve u svemu, Corvette CUV izgleda tačno poput napuhanog Hot Hatchbacka. Barem se tako čini vizija koju dijeli virtuelni automobilski umjetnik koji radove objavljuje na automotive.diffusion. Ovaj majstor piksela relativno je nov u CGI igri i još uvijek se pokušava kretati brzo, a zamišljeni SUV Corvette je jedan od novih radova. No, ipak nam podgrijava maštu i daje kreativne ideje sa skrivenim ručkama zadnjih vrata i pet ispušnih cijevi odzada s nizom od tri u sredini zadnjeg branika.

BIHAMK

Povezane novosti

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Svjetska premijera nove Opel Frontere

Opel je prije nekoliko sedmica objavio prve slike nove Frontere, sad je red došao da ovaj prostrani i udobni kompaktni SUV za ljubitelje prirode i porodice ima svoju svjetsku premijeru. Očekivana osnovna cijena bi trebala biti oko 24.000 eura.

Možda bi vas zanimalo