Članak top banner 970x90
Vijesti

Legendarna Corvette sve bliže SUV-u

Svi pravi ljubitelji znaju da je Chevy Corvette postigao ogroman uspjeh s pojavom verzije C8 sa centralno postavljenim motorom. Možda im se novi trendovi neće svidjeti, ali Corvette je sve bliže da postane moderni SUV.

Autor: BIHAMK

Dakle, nikoga uopšte ne čudi što se Corvette bolje prodaje bolje od Camara, ali i pored toga General Motors pokušava izvući što veću dobit iz cijele situacije. S takvom politikom, nije ni čudo što su se raširile glasine za navodnu strategiju pretvaranja Team Corvette u zaseban podbrend, počevši od 2025. godine.

Takve informacije su dale vjetra maštovitom carstvu virtuelnih umjetnika i majstorima piksela da zamisle u kojem smjeru će ići nova Corvette. Budući da živimo u svijetu punom ljubavi prema crossoverima i SUV-ovima, potencijalno nadolazeći Corvette CUV dobio je najviše digitalnih verzija u obliku modernog ''terenca''.

Iako je sve još uvijek u ''zraku'' i ove vizije ne treba smatrati ozbiljnim, ali gdje ima dima, ima i vatre. Stručnjaci smatraju da ako GM i Chevrolet konačno dopuste da Corvette krene samostalno, SUV će biti novi cilj i biće opako atraktivan. Slike koje su se pojavile na internetu pokazuju da Corvette SUV djeluje robusno i oštro, te da dizajnerski pravac puca na svježe predstavljeni Ferrari Purosangue.

Sve u svemu, Corvette CUV izgleda tačno poput napuhanog Hot Hatchbacka. Barem se tako čini vizija koju dijeli virtuelni automobilski umjetnik koji radove objavljuje na automotive.diffusion. Ovaj majstor piksela relativno je nov u CGI igri i još uvijek se pokušava kretati brzo, a zamišljeni SUV Corvette je jedan od novih radova. No, ipak nam podgrijava maštu i daje kreativne ideje sa skrivenim ručkama zadnjih vrata i pet ispušnih cijevi odzada s nizom od tri u sredini zadnjeg branika.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo