Članak top banner 970x90
Vijesti

Kineski BYD otvorio prvo zastupništvo na Karibima, planira još u 10 zemalja regije do kraja godine

Proizvođač električnih vozila sa sjedištem u Shenzhenu, proširuje svoju zastupničku mrežu otvaranjem prve trgovine u Port of Spain, glavnom gradu Trinidada i Tobaga.

Autor: BIHAMK

Na ceremoniji otvaranja tokom proteklog vikenda, BYD je predstavio nekoliko ključnih modela, uključujući BYD Atto 3, Seal, Dolphin i E6. Kinezi su iskoristili priliku da predstave i svoj plug-in hibridni kamionet BYD Shark na svojim zvaničnim društvenim kanalima Trinidada i Tobaga.

BYD Shark je prvi automobil kompanije, koji ranije nije bio lansiran na inostrana tržišta. Električni pick-up je debitirao u Meksiku prošlog mjeseca po početnoj cijeni od 53.400 dolara i vjeruje se da će biti zanimljiv na tamošnjem tržištu.

Prije godinu dana, BYD je pokrenuo svoje partnerstvo s mrežom dilera iz grupacije ATL Automotive Group kako bi proširio mrežu zastupnika u ovom regionu. Jamajčanski prodavač automobila odgovoran je za distribuciju u deset karipskih zemalja, uključujući Jamajku, Barbados i Kajmanska Ostrva, gdje BYD planira da započne s radom do kraja godine.

Kineski proizvođač je prilično aktivan na južnoameričkom kontinentu, jer ne može još da dopre do SAD. U prošloj godini kineski proizvođač postao je najveći EV brend u Brazilu, a ujedno je uspostavio prisustvo u Boliviji, Čileu i Kolumbiji. Kompanija je najavila da razmatra i opciju izgradnje proizvodnog pogona u Meksiku.

BYD je prodao 1,3 miliona vozila u prvih pet mjeseci ove godine, što je 27 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Prodaja u inostranstvu dostigla je 176.000 jedinica u istom periodu.

BIHAMK

Povezane novosti

Opel Zafira slavi 25. rođendan

Opel Zafira slavi 25. rođendan

Njemački proizvođač automobila obilježava 25 godina od debija prve generacije Zafire. Ovaj model je s razlogom više puta osvajao prestižnu nagradu "Zlatni volan".

Možda bi vas zanimalo