Članak top banner 970x90
Vijesti

Hyundai Staria na bh. tržištu: Automobil budućnosti

Ako ste se nekad u djetinjstvu pitali kako će izgledati automobili budućnosti odgovor stiže: Hyundai Staria vraća zaboravljeni i skoro ugašeni MPV oblik, te donosi futuristički izgled izvana kakav još nismo vidjeli. I može se već kupiti na bh. tržištu.

Autor: BIHAMK

Senzacionalni šatl, ili kako bi mi na ovim prostorima rekli – kombi iz Hyundaija pravo je remek-djelo korejskih dizajnera, koji ruku na srce zadnjih godina pucaju od kreativnosti, pa tako sve što dođe iz Hyundaijeve ''garaže'' djeluje moderno i futuristički, a dijelom i retro. Sve je uklopljeno fantastično i ne može se sresti slično na cesti, a tek trebaju pokazati s novim modelima šta nas to čeka u bliskoj budućnosti.

I ime je zanimljivo – Staria! Možda je pomalo i ''starija'', jer se prodaje već neko vrijeme na okolnim tržištima, ali svakako je osvježila naše. Ovaj 5,25 metara dugi van unosi luksuz, inovativnost i praktičnost u paketu. Naime, kombi izvedba dolazi u verzijama sa sedam ili devet luksuznih sjedišta. Pametna električna klizna vrata, duga klizna sjedišta, Bose ozvučenje, stalna povezanost, niz pametnih asistenata u vožnji koji trenutno egzistiraju u aktuelnim Hyundai vozilima samo su dio ruha koje ovaj kombi krije ispod svoje neobične i oku privlačne ljušture.

Može li futuristički kombi u današnje vrijeme pogoniti samo dizel? Možda djeluje paradoksalno, ali može itekako. Hyundai već godinama vješto ažurira staru i poželjnu tehnologiju poštujući aktuelnu euro normu i bez podvaljivanja malolitražnih turbo agregata. Šta je najviše paradoksalno? Naime, Staria vozi na 2.2 CRDi dizel sa 177 KS, čiji moment na prednje ili sva četiri točka (doplata – 3.000 KM) se prenosi preko 6-stepenog ručnog ili 8-stepenog automatskog mjenjača sa dvostrukim kvačilom.

Ovaj jedinstveni van kod nas se može kupiti u dvije verzije, kao Wagon – putnički model sa 9 sjedišta i kao Lux – luksuzni van sa 7 luksuznih i odvojenih sjedišta. Cijene za Wagon startaju od 69.990, dok Lux starta od 89.990 KM do registracije. Garancija je 5 godina uz neograničenu kilometražu.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo