Vijesti

Hyundai Staria na bh. tržištu: Automobil budućnosti

Ako ste se nekad u djetinjstvu pitali kako će izgledati automobili budućnosti odgovor stiže: Hyundai Staria vraća zaboravljeni i skoro ugašeni MPV oblik, te donosi futuristički izgled izvana kakav još nismo vidjeli. I može se već kupiti na bh. tržištu.

Autor: BIHAMK

Senzacionalni šatl, ili kako bi mi na ovim prostorima rekli – kombi iz Hyundaija pravo je remek-djelo korejskih dizajnera, koji ruku na srce zadnjih godina pucaju od kreativnosti, pa tako sve što dođe iz Hyundaijeve ''garaže'' djeluje moderno i futuristički, a dijelom i retro. Sve je uklopljeno fantastično i ne može se sresti slično na cesti, a tek trebaju pokazati s novim modelima šta nas to čeka u bliskoj budućnosti.

I ime je zanimljivo – Staria! Možda je pomalo i ''starija'', jer se prodaje već neko vrijeme na okolnim tržištima, ali svakako je osvježila naše. Ovaj 5,25 metara dugi van unosi luksuz, inovativnost i praktičnost u paketu. Naime, kombi izvedba dolazi u verzijama sa sedam ili devet luksuznih sjedišta. Pametna električna klizna vrata, duga klizna sjedišta, Bose ozvučenje, stalna povezanost, niz pametnih asistenata u vožnji koji trenutno egzistiraju u aktuelnim Hyundai vozilima samo su dio ruha koje ovaj kombi krije ispod svoje neobične i oku privlačne ljušture.

Može li futuristički kombi u današnje vrijeme pogoniti samo dizel? Možda djeluje paradoksalno, ali može itekako. Hyundai već godinama vješto ažurira staru i poželjnu tehnologiju poštujući aktuelnu euro normu i bez podvaljivanja malolitražnih turbo agregata. Šta je najviše paradoksalno? Naime, Staria vozi na 2.2 CRDi dizel sa 177 KS, čiji moment na prednje ili sva četiri točka (doplata – 3.000 KM) se prenosi preko 6-stepenog ručnog ili 8-stepenog automatskog mjenjača sa dvostrukim kvačilom.

Ovaj jedinstveni van kod nas se može kupiti u dvije verzije, kao Wagon – putnički model sa 9 sjedišta i kao Lux – luksuzni van sa 7 luksuznih i odvojenih sjedišta. Cijene za Wagon startaju od 69.990, dok Lux starta od 89.990 KM do registracije. Garancija je 5 godina uz neograničenu kilometražu.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Na bh. tržište stigao novi Renault Symbioz

Na bh. tržište stigao novi Renault Symbioz

Symbioz se pridružuje staroj lozi Renaultovih ''vozila za život''! Atraktivni, svestrani i udobni SUV popunjava prazninu između modela Captur i Austral, a nudi se po startnoj cijeni od 62.900 KM.

Možda bi vas zanimalo