Članak top banner 970x90
Vijesti

Hyundai predstavlja redizajnirani Ioniq 5: Akcent na N Line verziji i kapacitetnijoj bateriji

Potpuno električni Hyundai Ioniq 5 debitovao je prije tri godine, odmah stekao sipmatije medija i kupaca, te postao svjetski automobil godine. Ažurirani model, trenutno je dostupan u Južoj Koreji, a tokom godine će stići i na ostala tržišta.

Autor: BIHAMK

Pre svega, Ioniq 5 facelift donosi male promjene s revidiranom prednjom rešetkom i drugačijim branikom. Iako su širina, visina i međuosovinsko rastojanje ostali nepromijenjeni, dužina se povećala za 20 milimetara. Zadnji spojler je takođe proširen za 50 milimetara. Dostupne su i novodizajnirane felge, a zadnje staklo sada uključuje brisač.

Za unutrašnjost, Hyundai je pripremio nekoliko fizičkih dugmadi kao prečice za brojne funkcije. Područje indukcijskog punjenja telefona je takođe revidirano, a novi dizajn volana uključuje osvijetljene s interaktivnom površinom.

Kupci će na raspolaganju biti Ioniq 5 N Line verzija, od koje Hyundai očekuje da bude natraženija kod kupaca. Naime, to je sredina ponude između standardne verzije i Ioniqa 5 N, modela visokih performansi, koji zvanično mijenja N liniju sa SUS motorima. Takav paket dolazi sa nešto agresivnijim spojlerima, 20-inčnim točkovima sa ekskluzivnim dizajnom, N Line amblemima , sportskim sjedištima, crvenim šavovima i novim volanom.

Sa stanovišta motora, Hyundai Ioniq 5 facelift ostao je nepromijenjen. Međutim, sada već stara verzija sa većom 77,4 kWh baterijom, s redizajnom stiže u kapacitetnijem pakovanju od respektabilnih 84 kWh, što što će povećati autonomiju ovog retro električara. Takođe, iz Hyundaija tvrde da je šasija sada čvršća, a elektromotor na zadnjoj osovini tiši.

Novi Hyundai Ioniq 5 facelift i Ioniq 5 N Line će u početku debitovati na južnokorejskom tržištu tokom ovog mjeseca. Na ostala tržišta, uključujući i Evropu, stići će tokom 2024. godine.

BIHAMK

Povezane novosti

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo