Članak top banner 970x90
Vijesti

Hyundai osvježio Tucson koji u BiH stiže u prvoj polovini 2024.

Popularni SUV u osvježenom izdanju pokazuje dinamičniji izgled koji utjelovljuje progresivnu viziju kompanije mobilnosti u budućnosti. Svoj evropski debi ovaj model trebao bi imati početkom 2024. godine, a na bh. tržište stiže u prvoj polovini iduće godine

Autor: BIHAMK

Prije dvije decenije, Tucson je ušao u segment SUV vozila u nastajanju i od tada se razvio u globalni bestseler. Njegova nepokolebljiva popularnost među evropskim kupcima je nepogriješiva. Prema globalnoj kompaniji za istraživanje automobilskog tržišta JATO Dynamics, Tucson je postao najprodavaniji automobil u segmentu kompaktnih SUV vozila u Evropi 2022. godine. Zahvaljujući svom profinjenom dizajnu, naprednoj tehnologiji i dokazanom uspjehu novi Tucson je spreman za nastavak svog putovanja kao globalni lider SUV segmenta.

Novi Tucson nasljeđuje srž dizajnerskog jezika trenutnog modela ''Parametarska dinamiku'', dok se istovremeno razvija s profinjenijom i uvjerljivijom estetikom. Prednja maska ​​ima snažne, uglaste linije u rešetki hladnjaka, nadopunjene parametričkim skrivenim svjetlima poput dragulja.

Branik i zaštitna obloga besprijekorno se protežu s jedne na drugu stranu, stvarajući dinamičan i vizuelno snažan stav. Redizajnirane aluminijske felge dodatno naglašavaju dinamičnost automobila i poboljšavaju njegove ukupne proporcije. Zaštitna obloga nazad je horizontalno povećana i integrisana u okvir branika te tako stvara utisak šireg međuosovinskog razmaka. Elegantan, kruti oblik zadnjeg kraja neprimjetno nalikuje prednjem dijelu, dajući osjećaj stabilnosti i ravnoteže.

Unutrašnjost novog Tucsona daje prednost prostranosti i praktičnosti, postignutoj horizontalnim dizajnom koji stvara osjećaj otvorenosti. Besprijekorna integracija naprednih tehnoloških elemenata osigurava skladan spoj funkcionalnosti i estetike.

Ovo je prvi djelimični redizajn ovog modela u tri godine. Cilj istog je poboljšana konkurentnost proizvoda četvrte generacije modela Tucson, koji je globalno lansiran 2020. godine. Novi Hyundai Tucson trenutno nije dostupan u prodaji, a u Bosni i Hercegovini ovaj osvježeni model se očekuje u prvoj polovini naredne godine.

*Na slikama je prikazana specifikacija za korejsko tržište.

BIHAMK

Povezane novosti

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Doviđenja A4, dobrodošao novi Audi A5!

Audi je zvanično predstavio novu generaciju modela A5, koja sada postaje direktni nasljednik starog A4. Novi A5 nudi tri motora, uključujući i dizel koji integriše blagu hibridnu tehnologiju. Ipak, najprimamljivija verzija bit će S5 sa V6 motorom i 367 KS.

Možda bi vas zanimalo