Članak top banner 970x90
Vijesti

Hyundai osvježio Tucson koji u BiH stiže u prvoj polovini 2024.

Popularni SUV u osvježenom izdanju pokazuje dinamičniji izgled koji utjelovljuje progresivnu viziju kompanije mobilnosti u budućnosti. Svoj evropski debi ovaj model trebao bi imati početkom 2024. godine, a na bh. tržište stiže u prvoj polovini iduće godine

Autor: BIHAMK

Prije dvije decenije, Tucson je ušao u segment SUV vozila u nastajanju i od tada se razvio u globalni bestseler. Njegova nepokolebljiva popularnost među evropskim kupcima je nepogriješiva. Prema globalnoj kompaniji za istraživanje automobilskog tržišta JATO Dynamics, Tucson je postao najprodavaniji automobil u segmentu kompaktnih SUV vozila u Evropi 2022. godine. Zahvaljujući svom profinjenom dizajnu, naprednoj tehnologiji i dokazanom uspjehu novi Tucson je spreman za nastavak svog putovanja kao globalni lider SUV segmenta.

Novi Tucson nasljeđuje srž dizajnerskog jezika trenutnog modela ''Parametarska dinamiku'', dok se istovremeno razvija s profinjenijom i uvjerljivijom estetikom. Prednja maska ​​ima snažne, uglaste linije u rešetki hladnjaka, nadopunjene parametričkim skrivenim svjetlima poput dragulja.

Branik i zaštitna obloga besprijekorno se protežu s jedne na drugu stranu, stvarajući dinamičan i vizuelno snažan stav. Redizajnirane aluminijske felge dodatno naglašavaju dinamičnost automobila i poboljšavaju njegove ukupne proporcije. Zaštitna obloga nazad je horizontalno povećana i integrisana u okvir branika te tako stvara utisak šireg međuosovinskog razmaka. Elegantan, kruti oblik zadnjeg kraja neprimjetno nalikuje prednjem dijelu, dajući osjećaj stabilnosti i ravnoteže.

Unutrašnjost novog Tucsona daje prednost prostranosti i praktičnosti, postignutoj horizontalnim dizajnom koji stvara osjećaj otvorenosti. Besprijekorna integracija naprednih tehnoloških elemenata osigurava skladan spoj funkcionalnosti i estetike.

Ovo je prvi djelimični redizajn ovog modela u tri godine. Cilj istog je poboljšana konkurentnost proizvoda četvrte generacije modela Tucson, koji je globalno lansiran 2020. godine. Novi Hyundai Tucson trenutno nije dostupan u prodaji, a u Bosni i Hercegovini ovaj osvježeni model se očekuje u prvoj polovini naredne godine.

*Na slikama je prikazana specifikacija za korejsko tržište.

BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo