Članak top banner 970x90
Vijesti

Hyundai Inster: Novi igrač u A segmentu s dometom od 355 km

Hyundai Motor kompanija objavila je prve službene fotografije svog novog subkompaktnog električnog vozila u A segmentu. Maleni Inster debituje krajem juna na Sajmu mobilnosti u Busanu.

Autor: BIHAMK

Trka za malim i povoljnim električnim vozilom u Evropi ulazi u zenit. Renault je najavio Twingo, Volkswagen ID.1, dok je Dacia već prisutna sa Springom. Stellantis također preko kineskog partnera uskoro kreće s proizvodnjom Leapmotor T03 u Poljskoj. Hyundai isto ubacuje u petu brzinu i ulazi u A segment električnih vozila s modelom Inster.

Naziv Inster je izveden iz riječi "intiman" i "inovativan", a naziv Hyundaijevog novog sub-kompaktnog EV-a također odražava evoluciju korejskog modela Casper s benzinskim pogonom, predstavljenog 2021. godine. Inster će postaviti nove standarde u pogledu vožnje, tehnologije i sigurnosnih karakteristika, redefinirajući ono što kupci mogu očekivati od vozila u ovoj klasi.

Fotografije otkrivaju robustan, ali kompaktan SUV profil s prepoznatljivim LED dnevnim svjetlima, plus pokazivačima smjera i zadnjim svjetlima s grafičkim pikselima koji definiraju dizajn novog sub-kompaktnog električnog vozila, a koje smo već vidjeli na seriji baterijskih vozila Ioniq.

Hyundai također navodi da će Inster imati domet od 355 km s jednim punjenjem, što predstavlja jako povoljnu kilometražu u ovom segmentu. Više od ovih podataka znat ćemo krajem ovog mjeseca kada Inster doživi svoj globalni debi na Međunarodnom sajmu mobilnosti u Busanu.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo