Članak top banner 970x90
Vijesti

Formula 1: Kultni Silverstone će ostati u kalendaru do 2034. godine

Rukovodstvo Formule 1 zvanično je objavilo produženje ugovora sa organizatorima trke u Velikoj Britaniji. Velika nagrada ove zemlje će se održavati na kultnoj stazi Silverstone još 10 godina.

Autor: BIHAMK

Staza u Silverstoneu, mjesto prve trke Formule 1, ostat će u takmičarskom kalendaru do 2034. godine. To je objavilo rukovodstvo Formule 1, koje je potpisalo novi ugovor sa Britanskim klubom trkača, organizatorom i ujedno vlasnikom staze.

Prije ove objave, sadašnji ugovor sa Silverstoneom je trebao isteći krajem ove godine. Zbog toga se sve više špekulisalo o preseljenju britanske Velike nagrade na novu uličnu stazu u Londonu. Sada kada je potpisan novi ugovor, kultni Silverstone će ostati domaćin Velike nagrade Britanije još 10 godina.

"Drago mi je što mogu objaviti da će Velika nagrada Velike Britanije ostati u kalendaru narednih 10 godina ovim sporazumom," rekao je Stefano Domenicali, predsjednik i izvršni direktor Formule 1.

"Silverstone je kultno mjesto u srcu istorije Formule 1 i kako se bliži svojoj devetoj deceniji održavanja Velike nagrade, događaj nastavlja da privlači navijače iz cijelog svijeta zbog fantastičnog trkanja na ovaj stazi i nevjerovatnog iskustva navijača van nje", dodao je šef Formule 1.

Ovogodišnja F1 trka za Veliku nagradu Britanije održat će se 7. jula.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo