Članak top banner 970x90
Vijesti

Formula 1: Ferrari prvi objavio datum lansiranja bolida za 2024.

Ferrari je prvi tim Formule 1 koji je objavio službeni datum lansiranja svog jednosjeda za sezonu 2024. Predstavljanje novog Ferrarijevog bolida održat će se sredinom februara.

Autor: BIHAMK

Scuderia Ferrari probija led i postaje prvi tim Formule 1 koji je objavio službeni datum lansiranja svog jednosjeda s kojim će se takmičiti u sezoni 2024. Za sada, novi bolid je poznat pod kodnim nazivom 676, a zvanično će biti predstavljen 13. februara.

Kao i u posljednje tri sezone, vozačku postavu Scuderije činit će Charles Leclerc i Carlos Sainz Jr. Ferrari se nada boljoj 2024., nakon razočaravajuće sezone 2023. u kojoj je talijanski tim završio na 3. mjestu na tabeli konstruktora. Međutim, Ferrari je jedini tim, osim Red Bulla, koji je prošle sezone uspio pobijediti. Istina, bila je to samo jedna pobjeda Carlosa Sainza na VN Singapura.

Tim će voditi Francuz Frederic Vasseur, u svojoj drugoj sezoni kao direktor tima u Ferrariju. Vasseur je najavio da će novi bolid biti 95% promijenjen u odnosu na ovogodišnji SF23. Tim Ferrarija čeka na vozačku titulu još od 2007., a na konstruktorsku od 2008. godine.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo