Članak top banner 970x90
Vijesti

Dacia prodala 100.000 primjeraka Dustera u Velikoj Britaniji

Dacia Duster nedavno je obilježio novi jubilej kada je u Velikoj Britaniji prodat 100.000. primjerak ovog uspješnog SUV-a. Jubilarni automobil je Duster u Dusty Khaki boji, opremljen najsnažnijim motorom TCe 150.

Autor: BIHAMK

Dacia Duster debitovao je na britanskom tržištu s malim zakašnjenjem na ostatak Evrope, odnosno 2013. godine. U ovoj zemlji, rumunski SUV predstavlja 36 posto prodaje Dacije, a može se pohvaliti da je osvojio više od 20 nagrada tokom ovog perioda.

Sada je Duster dostigao važan jubilej. Dacia je prodala 100.000. primjerak Dustera druge generacije u ovoj zemlji. Jubilarni automobil je isporučen kupcu u Dusty Khaki boji, s paketom opreme Journey, pogonjen najsnažnijim motorom u ponudi TCe 150 s automatskim mjenjačem.

Kada je riječ o preferencijama britanskih kupaca prilikom konfigurisanja Dustera, većina se odlučuje za vanjsku boju Glacier White i motor TCe 130.

Međutim, širom Evrope, Dacia lagano lansira novu i ujedno treću generaciju Dustera. Ovaj SUV stiže u Veliku Britaniju ove godine, a zastupnici su registrovali već više od 12.500 prednarudžbi. Treća generacija Dustera će biti prva koja neće koristiti dizelski motor.

Dacia je u prvom kvartalu ove godine na evropskom tržištu plasirala više od 42.000 Dustera. Ovaj SUV je već godinama drugi najprodavaniji model rumunske marke iza bestsellera Sandera.

BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo