Članak top banner 970x90
Vijesti

Citroën predstavlja ograničenu seriju C5 X Hypnos

Serija C5 X Hypnos je najluksuznija izvedba grand tourer limuzine, dizajnirane na nivou opreme Max, koja predstavlja najbolje karakteristike marke Citroën: odvažan koncept, prepoznatljiv dizajn i poziv na putovanje u potpunoj udobnosti.

Autor: BIHAMK

Ovo ograničeno izdanje nazvano je po grčkom bogu sna Hipnosu. Njegovo ime možemo povezati s iznimnom udobnošću u vozilu koji omogućuje potpuni mir. Ime Hypnos, između ostalog, povezano je i s istorijom marke Citroën. Na sajmu automobila u Parizu 2008. Citroën je predstavio hibridni koncept Hypnos, novo vozilo vrhunske klase i pionira u području hibridne tehnologije. Ovim imenom Citroën također želi naglasiti kontrast između interijera i eksterijera te između svjetla i sjene.

Spoljašnost vozila C5 X Hypnos može se pohvaliti potpuno novom i iznimno elegantnom plavom bojom Eclipse, upotpunjenom infracrvenim grafičkim elementima, dok je unutrašnjost prožeta svijetlim i otvorenim ambijentom koji koristi prepoznatljive boje i materijale za stvaranje mirne i umirujuće atmosfere u putničkoj kabini. Osjećaj udobnosti dodatno pojačavaju elementi poput staklenog krovnog prozora, Hi-Fi sistema, grijanih prednjih sjedišta s funkcijom masaže, ventilacije i električno podesive lumbalne potpore, te posebnih podnih obloga.

Ovakav ambijent unutrašnjosti odnosi se i na sjedišta presvučena svijetlom perforiranom kožom koja je ukrašena karakterističnim motivom Citroënove dvostruke strelice i smatra se simbolom pažnje. Bočna ojačanja također su izrađena od kože u istoj boji, dajući sjedištima vrlo strukturiran, horizontalan izgled, čineći ih širima i još udobnijima. Gornji dio sjedišta i naslona za glavu ukrašeni su sivim Alcantara materijalom koji pruža mekoću i toplinu na dodir. S unutrašnje strane naslona nalazi se i infracrveni natpis Hypnos.

Svi ovi elementi pridonose jedinstvenom osjećaju ugode u vozilu C5 X, posebno zahvaljujući aktivnom ovjesu i sjedištima Citroën Advanced Comfort, kao i akustičnom tretmanu na najvišem nivou zahvaljujući zvučno izoliranim staklima na prednjim i  zadnjim vratima.

C5 X Hypnos savršeno utjelovljuje Citroënovu filozofiju ovog segmenta: odvažan koncept, prepoznatljiv dizajn i dojam da ste na destinaciju stigli još odmorniji nego što ste bili prilikom polaska. C5 X Hypnos će biti dostupan s 225 ë-EAT8 plug-in hibrid motorom i predstavlja najbolje stručno znanje marke Citroën u području svestranosti i prednosti koje nudi svakodnevna električna vožnja.

C5 X Hypnos Hypnos je već dostupan za narudžbu, a prva vozila bit će isporučena kupcima početkom 2024. godine.

BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Možda bi vas zanimalo