Članak top banner 970x90
Vijesti

Budi se Stellantisova fabrika u Kragujevcu

Fiatova fabrika u Kragujevcu prolazi proces transformacije spremajući se za revolucionarnu proizvodnju električnog automobila iz Stellantis Grupacije. Stigao je prvi kontingent opreme za proizvodnju.

Autor: BIHAMK

U nekad Zastavine, a u zadnjoj deceniji Fiatove proizvodne pogone fabrike automobila u Kragujevcu, stigao je prvi kontingent opreme neophodne za proizvodnju nove generacije automobila pod krovom najveće svjetske grupacije Stellantis. Kompanija FCA Srbija kontinuirano i temeljno radi na realizaciji plana i projekta transformacije, kao i na blagovremenom uvođenju novih oprema u fabriku u Kragujevcu.

Dolazak nove opreme i usklađivanje sa inovativnim tehnološkim procesima, koji podržavaju novu platformu, prekretnice su za budućnost srbijanske kompanije. Ovi koraci mijenjaju kurs i grade savremenu tehnološku kompaniju za globalnu strategiju elektrifikacije Stellantisa i sprovođenje strateškog plana Dare Forward 2030.

Stellantis će u svojoj fabrici u Kragujevcu instalirati novu električnu platformu za proizvodnju električnih automobila od sredine 2024. godine. Koji će to biti novi električni automobil još uvijek nije poznato, a pretpostavlja se da bi trebala biti električna Panda.

Grupacija Stellantis ima proizvodne pogone u skoro 30 zemalja širom svijeta. Time potvrđuje činjenicu da ima kapacitet da nadmaši rastuće potrebe i očekivanja kupaca na više od 130 tržišta.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo