Članak top banner 970x90
Vijesti

Bliži se premijera - Škoda objavila skice eksterijera četvrte generacije Superba

Ostalo je nešto više od sedmicu dana do premijere četvrte generacije Superba. Škoda Auto je objavila skice eksterijera svog potpuno novog vodećeg ICE modela.

Autor: BIHAMK

Njegov dizajn uključuje elemente novog dizajnerskog jezika “Modern Solid”, a ključne karakteristike uključuju nadograđena LED Matrix prednja svjetla i LED zadnja svjetla s kristalnim elementima. Svjetska premijera biće emitovana uživo 2. novembra u 19:00 po srednjeevropskom vremenu.

“Škoda Superb prve generacije montiran je svojevremeno u pogonu Volkswagen Sarajevo u Vogošći. Nova, četvrta generacija Superba na bosanskohercegovačko tržištu se očekuje u drugom kvartalu 2024 godine, kada stiže i u većinu Evropskih zemalja” istaknuo je Ismir Omeragić, Škoda brand manager u kompaniji Porsche BH.

“Superb je jedan od posljednjih modela u segmentu gornje srednje klase, koji će se nastaviti proizvoditi u dvije karoserijske izvedbe: kombi i limuzina. Škoda Superb je u Bosni i Hercegovini najprodavanije i najpopularnije vozilo u svojoj klasi, a nova generacija će pomoći da Superb potvrdi i dodatno unaprijedi lidersku poziciju,” dodaje Omeragić.

Oliver Stefani, prvi čovjek Škoda Design odjela, objašnjava: “Superb je tradicionalno oblikovao Škodin dizajnerski jezik, a četvrta generacija modela će nastaviti da čini upravo to: njegov izgled karakterišu oštro nacrtane linije, jasno definisane i dinamične proporcije i moderan skulpturalni i kristalni stil.“

Skice eksterijera pokazuju prve karakteristike novog “Modern Solid” dizajnerskog jezika. Oni na taj način naglašavaju posvećenost Škoda Auto-a razvoju svoje filozofije dizajna, dok u isto vrijeme ostaju vjerni vrijednostima renomirane marke kao što su praktičnost i prostranost. Još duži i viši Superb četvrte generacije dolazi sa poboljšanim aerodinamičkim performansama i brojnim istaknutim detaljima. Između ostalog, farovi su postali oštriji i kristalniji, prostor za glavu i prtljažnik znatno su porasli.  

BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo