Članak top banner 970x90
Vijesti

U prodaji treća generacija Peugeota 308

Kompletno obnovljena treća genrecija Peugeotovog kompakta dostupna je bh. kupcima. Pored novog izgleda, novi je i bedž marke, te hybridna tehnologija kao najveća tehnološka novost.

Autor: BIHAMK
Peugeot 308

Peugeot ne kasni s komercijalizacijom novog i jako zavodljivog Peugeota 308 na bh. tržištu. Treća generacija, sada već stabilne oznake 308, pored novog znaka s kojim najavljuje sve buduće Peugeot modele, bit će prva iz svoje vrste koja će atraktivni izgled i modernu tehnologiju ponuditi i u verziji hybrida.

Uz već prihvaćeni stil sa istaknutom ''lavovskom'' svjetlosnom grupom i jedinstvenim ergonomski skrojenim vozačevim okruženjem – i-Cockpit, hibridna tehnologija će biti najveća novost u zadnjih 15 godina. Naime, pored 1.2-litarskih Pure Tech benzinaca sa 110 i 130 KS, te jednog 1.5 BlueHDi dizela od 130 KS, novi 308 će u ponudi imati i dva plug-in hybrida u varijantama od 180 i 220 KS.

U skladu sa paketom tehnološke novosti i ukupnom evolucijom novi 308 starta od 40.289 KM za osnovi model. Dizeli kreću od 44.116 KM, a hybridi od 75.108 KM (bez subvencije) do registracije. Doplata za verziju sa 8-st. automatskim mjenjačem kod verzija sa SUS motorima je oko 3.400 KM.   

 

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Prošlo je 20 godina od postavljanja kamena temeljca fabrike u Žilini. Sada Kia ponosno dijeli sjećanja na izuzetan put koji predstavlja uspješnu priču, ne samo o kompaniji, nego i cijeloj regiji.

Možda bi vas zanimalo