Članak top banner 970x90
Vijesti

Škoda sponzor hokejaške reprezentacije BiH

Svjetsko seniorsko prvenstvo treće divizije, grupe B u hokeju na ledu počelo je u Sarajevu. Škoda BiH je ponosni sponzor našim ledenim Zmajevima.

Autor: BIHAMK

Prvenstvo se održava u Sportskom Centru Skenderija, u dvorani ''Mirza Delibašić''. Nakon 39 godina, Centar Skenderija ponovo će imati čast biti domaćin jednog velikog svjetskog hokejaškog prvenstva.

Turnir su svečano otvorili gradonačelnica Grada Sarajeva, Benjamina Karić i ministar sporta i kulture Kantona Sarajevo, Samir Avdić.

Ponosni sponzor spomenutog svjetskog prvenstva je marka ŠKODA BiH. Prvenstvo se igra od 27. februara do 5. marta, a uz reprezentaciju BiH u grupi B nastupaju još Hong Kong, Iran, Kirgistan, Malezija i Singapur. U prvoj utakmici, naša reprezentacija je uspjela pobijediti Hong Kong.

Hokejaški savez Bosne i Hercegovine poziva sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine da u narednim danima dođu u Skenderiju i podrže ledene Zmajeve. Ulaz za sve utakmice je besplatan.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Premijera: Novi Citroen C3 Aircross

Premijera: Novi Citroen C3 Aircross

Citroen je objavio prve službene slike i šture informacije o novom C3 Aircrossu. No, ono što je poznato, SUV B-segmenta može primiti do sedam putnika, a imat će i čisto električnu verziju.

Možda bi vas zanimalo