Članak top banner 970x90
Vijesti

Na bh. tržištu atraktivni XCeed u obnovljenom izdanju

Korejski crossover Kia XCeed na tržištu je od 2019. godine. Njegova atraktivnost čini da ovaj model zauzima 75% prodaje unutar Ceed porodice, a nedavno je obnovljen u skladu sa politikom marke.

Autor: BIHAMK

Kia je već odavno ubacila u petu brzinu i etablirala se kao pouzdan brend. To potvrđuje i prodaja u Evropi iz prošle godine gdje je Kia imala rast od čak 7,9% isporučivši preko 542.000 vozila. Čak je postala i najprodavanija marka u Holandiji, te isporučila preko 100.000 modela u Velikoj Britaniji.

Nakon osvježenja palete kompaktnog Ceeda, budući da se pojavio kao zadnji model u porodici, Kia je obnovila i njegovu atraktivnu crossover verziju. Ovaj 4,39 metara dugi i ujedno jedinstveni crossover prošao je standardno zatezanje bora na malo više od polovine životnog vijeka. Mimo estetskih dorada glavne promjene su dodatne sigurnosne tehnologije kao što je novi asistent u okviru ADAS sistema – HDA – Highway Driving Assist, zatim će se uz standardna četiri paketa opreme moći naručiti i top izdanje GT-Line, dok se u ponudi pogonskih agregata nameće novi 1,5-litarski turbak od 160 KS u običnoj i blago-hibridnoj tehnologiji.

Na našem tržištu, uvoznik KIA-e nudi XCeed u četiri osnovna paketa opeme: LX Joy, LX Prime, EX Flow i EX Beat, kao i četiri pogonska agregata, od čega tri benzinca budući da upravo oni preuzimaju primat (1.0 T GDI – 120 KS, 1.5 T-GDI – 160 KS,  1.6 T-GDI – 204 KS) i jedan dizel sa blago-hibridnom tehnologijom (1.6 CRDI – 136 KS MHEV). Naknadno će se moći naručiti i model u plug-in hibridnoj tehnologiji. Ovaj model je dostupan isključivo sa prednjim pogonom.

Cijene startaju od 45.599 KM do registracije uz standardnu 7-godišnju garanciju. Uvoznik ima plan prodaje od 100 modela do kraja godine uz osigurane količine i jako kratak rok isporuke, čak i ukoliko se radi o posebnoj specifikaciji.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo