Članak top banner 970x90
Vijesti

MG HS dostupan u salonima

Nakon plug-in hibridne verzije s oznakom EHS, uvoznik automobila iz nekadašnje ''Morissove garaže'' u paletu je ubacio i običnu benzinsku verziju ovog modela pod nazivom HS. Još jedna zanimljiva alternativa renomiranim proizvođačima je na bh. tržištu.

Autor: BIHAMK

Marka MG se polako stabilizuje na našem tržištu. Kupci se sve više pojavljuju u salonima, te sve više modela s MG logotipom viđamo na bh. cestama. U ponudi su još uvijek dva modela: manji ZS i broj veći plug-in hibrid EHS, ali u prodaji je i prinova.

Dok uvoznik najavljuje komercijalizaciju prvog potpuno električnog modela MG4, koji je već hit u Evropi i koji bi se uskoro trebao na našem tržištu sa fantastičnom cijenom ispod 50.000 KM, u međuvremenu je u gamu uvršten model HS, odnosno ''obična'' verzija EHS modela razriješena hibridne tehnologije.

Auto je identičan svojoj elektrificiranoj verziji, osim što nema hardverski set: dodatni elektromotor i bateriju, te poklopac za priključak strujnog kabla kao ni grafiku na instrument ploči koja prati parametre hibridnog sklopa, baterije itd. Samim tim, MG HS je dosta povoljniji od hibridnog EHS modela.

Naime, u ponudi za HS su tri paketa opreme: Standard, Comfort i Luxury. Za pogon je ostavljen isti turbobenzinac od 1,5-litara zapremine sa snagom od 162 KS i momentom od 250 Nm uparen sa 6-stepenim ručnim ili 7-stepenim automatskim mjenjačem. Proizvođač obećava ubrzanje od 9,9 seknudi do 100 km/h, maksimalnu brzinu od 190 km/h i prosječnu potrošnju od 7,5 litara.

Osnovni model posjeduje, danas već standardnu opremu: 10,1-ekran osjetljiv na dodir, vezu za navigaciju putem pametnih telefona, zadnju kameru za parkiranje, senzore za farove i MG pilot sistem. Od srednjeg paketa HS već raspolaže sa većim ekranom od 12,3'', sjedištima od kože sa funkcijom grijanja, te iGo navigacijom. Luxury na sve ovo dodaje sportska sjedišta, panoramski krov, dvozonsku klimu, kameru za parkiranje od 360 stepeni itd.

Cijene startaju od 51.850 KM, ali to važi za srednji paket opreme Comfort, dok će uvoznik naknadno početi s prodajom ulaznog Standard paketa. Garancija je 7 godina ili 150.000 km. Uvoznik za bh. tržište je Grand Automotive.  

BIHAMK

Povezane novosti

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Prošlo je 20 godina od postavljanja kamena temeljca fabrike u Žilini. Sada Kia ponosno dijeli sjećanja na izuzetan put koji predstavlja uspješnu priču, ne samo o kompaniji, nego i cijeloj regiji.

Možda bi vas zanimalo