Članak top banner 970x90
Vijesti

Corsa ''40 Godina'' – Limitirano izdanje u 1982 primjerka

Na odabranim tržištima stiže limitirano izdanje Opel Corse. S proizvodne trake će sići samo 1982 automobila, a simbolika brojke leži u godini nastanka ovog bestsellera koji je prodat u 14 miliona jedinica.

Autor: BIHAMK

Prva Opel Corsa, poznata i kao Corsa A, prvi put je sišla s proizvodne trake prije 40 godina. Od tada, njemački proizvođač automobila prodao je ukupno 14 miliona primjeraka, što je Corsu učinilo jednim od najprodavanijih modela u svojoj klasi. Kako bi proslavio 40. godišnjicu Corse u pravom duhu, Opel je kreirao limitiranu seriju sa prepoznatljivim nazivom Corsa 40 Years, koja će se u narednim sedmicama naći u prodajim salonima na odabranim evropskim tržištima. Biće proizvedeno samo 1982 automobila s ovom oznakom, kao omaž godini u kojoj je Corsa debitovala. Svaki automobil će imati svoju pločicu unutra, od 0001 do 1982.

Ovi limitirani modeli Corse također će se pohvaliti novom bojom eksterijera pod nazivom "Rekord Red", koja veoma podsjeća na crvenu boju na originalnoj Corsi A. Tu je i dodatni kontrast koji pruža crni krov i dekor u crnoj boji, kao što su amblem Opel Blitz, otvor prtljažnika i natpis Corsa. Ostale vanjske karakteristike uključuju 17-inčne sjajne crne alu felge sa mat sivim umecima.

U enterijeru limitirana serija Corse dolazi sa modernom interpretacijom i originalnim uzorkom tartan presvlaka sjedišta. Što se tiče brojčane oznake sa brojevima od 0001 do 1982, ona se nalazi na armaturnoj ploči na suvozačkoj strani.

Na kraju, standardna oprema je jako bogata. Lista kreće od multimedijalnog uređaja (kompatibilnog sa Apple CarPlay i Android Auto) do LED farova i elektronskih sistema pomoći vozaču, kao što je upozorenje na frontalni sudar s automatskim kočenjem u nuždi i detekcijom pješaka.

Opel Corsa ostaje najprodavaniji mali automobil u Njemačkoj. U međuvremenu, potpuno električna Corsa-e je prošlog mjeseca nadmašila prodaju BEV vozila u matičnoj zemlji.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Kia slavi dvije decenije tvornice u Slovačkoj

Prošlo je 20 godina od postavljanja kamena temeljca fabrike u Žilini. Sada Kia ponosno dijeli sjećanja na izuzetan put koji predstavlja uspješnu priču, ne samo o kompaniji, nego i cijeloj regiji.

Možda bi vas zanimalo