Članak top banner 970x90
Vijesti

Toyota Supra uskoro sa ručnim mjenjačem

Prve najave da nova Supra nikada neće biti ponuđena s klasičnim ručnim mjenjačem su bile očito preuranjene.

Autor: BIHAMK

Automobilski entuzijasti navikli na tri nožne pedale uskoro će odahnuti sa izborom transmisije kod aktuelne Supre. To znači da je razvoj ručnog mjenjača tu iza ćoška, te da alternativa automatici stiže vrlo brzo.

Kupci i zaljubljenici u Toyota GAZOO Racing sportske automobile rekli su šta žele, a Toyota ih je  poslušala. Na tržište uskoro dolazi Toyota GR Supra s potpuno novim ručnim mjenjačem izrađenim po mjeri Suprinog pogona.

Snaga 3,0-litrenog i 340 KS snažnog šestaka s 500 Nm momenta trenutno se prenosi preko 8-stepene automatike i jedini je izbor od lansiranja ovog reinkarniranog sportaša. Posebno osmišljena da udovolji zahtjevima i najizbirljivijih vozača, nova Toyota GR Supra s ručnim mjenjačem i sportski izvedenim nožnim komandama uskoro će promijeniti ovu anomaliju, a  projektirana je tako da svim zaljubljenicima pruži nešto najbliže DNK-u  istinskog GAZOO Racinga, što će poboljšati iskustvo u vožnji.

Lako prepoznatljiva, zahvaljujući novom bedžu ''Supra'' crvene boje, nova verzija sportskog automobila s ručnim mjenjačem iz asortimana GAZOO Racing nepogrešivo je istinska Toyota GR Supra, a kao bonus donosi poželjne stavke koje je uistinu čine jedinstvenom i posebnom. Konačno!

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Možda bi vas zanimalo