Članak top banner 970x90
Vijesti

Tesla instalirao 50.000-tu Supercharger punionicu

Američki div Tesla objavljuje da je njegova mreža za punjenje dostigla granicu od 50.000 Supercharger stanica. Jubilarna punionica, obojena u crveno, nalazi se u Kaliforniji.

Autor: BIHAMK

Pionir električnih vozila ne miruje, već se dok se kompanija sprema za uzbudljivu budućnost s dugo očekivanim lansiranjem Cybertrucka, koji se već može pohvaliti s više od 2 miliona neslužbenih prednarudžbi. Analitičari predviđaju da bi postojeći tempo proizvodnje potencijalno mogao dostići proizvodnju od šest miliona Tesla vozila početkom 2024. godine, budući da je kompanija nedavno proslavila proizvodnju pet miliona vozila.

Globalno, Tesla ima najveću mrežu punionica u svijetu. Treba poštovati činjenicu što Supercharger punionice polako postaju dostupne kupcima koji voze automobile drugih proizvođača, budući da Teslin NACS priključak postaje sve više kompatibilan s drugim markama nakon ugradnje adekvatnog porta.

Sada Tesla putem društvenih medija objavljuje da je upravo instalirao 50.000-tu Supercharger stanicu. Predstavnici kompanije nisu naveli lokaciju, ali ljubitelji marke su odmah shvatili da se punionica nalazi u Rosevilleu u Kaliforniji.

Obično su Tesline stanice za punjenje obojene u bijelo s crvenom bojom, ali jubilarna 50.000-ta stanica je u potpunosti obojena crvenom bojom. Tačnije, to je ista nijansa crvene Ultra Red kojom se također boje modeli S i X.

Osim što je riječ o jubilarnoj 50 000-toj, drugačije obojenoj od standardne, nije riječ ni o kakvoj posebnoj punionici, bar što se tiče brzine punjenja i cijene ''natočenog'' kilovata električne energije.

BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo