Članak top banner 970x90
Vijesti

Temeljito redizajnirani Suzuki S-Cross u bh. salonima

Dva SUV-a s kojima Suzuki potiho, ali već godinama, uzima kolač mnogo skupljim i renomiranijim rivalima jesu Vitara i S-Cross.

Autor: BIHAMK

Ovaj drugi je kupcima konkretniji, a s novom godinom dobio je novi plašt, dok je pogon na dva i četiri točka ostao isti samo sada uklopljen isključivo s blago hibridnom tehnologijom. Nekad izrazito popularni model Suzukija SX-4 u drugoj generaciji kao indirektni nasljednik, koji se pojavio 2013. (i redizajniran 2016.) je krenuo sa zanačajno izmjenjenim konceptom i samim nazivom, SX4 S-Cross. Dug staž na tržištu sa jednim redizajnom dobro je odolijevao vremenu i najezdi konkurencije prije nego je Suzuki krajem prošle godine odlučio uraditi još jedan, ali ovaj put temeljit redizajn.

Upečatljivim i zrelijim vanjskim izgledom Suzuki je postigao skoro pa efekat potpuno novog modela. Gabariti su ostali na nivou prethodnika (dužina 4,30m, prljažnik – 430 l), a iznutra je S-Cross ostao skoro neizmijenjen. Sveukupno, S-Cross sada djeluje znatno ozbiljnije i zrelije, te je spreman da prebrodi još koju godinu do dolaska potpuno nove generacije.

Pogon na dva ili četiri točka, te samo jedan 1.4-litarski turbo benzinac sa 129 KS i asistencijom blago hibridnog sklopa od 48V, bit će osnova tehnologije.

Cijene kreću od 44.600 KM (S-Cross 1.4 GL+ 2WD) do 59.000 KM do regsitracije za model sa panoramskim krovom i automatskim mjenjačem. Doplata za metalik boju je 1.000 KM.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo