Članak top banner 970x90
Vijesti

Sony predstavio poboljšani prototip električne limuzine Afeela

Na ovogodišnjem sajmu elektronike CES 2024., partnerska kompanija Sony Honda Mobility izložila je evoluiranu verziju električne limuzine Afeela. Početak serijske proizvodnje zakazan je za 2025. godinu.

Autor: BIHAMK

Početkom prošle godine, Sony i Honda predstavili su prototip neobične električne limuzine Afeela. Sada su japanske kompanije iskoristile prednost sajma elektronike  u Las Vegasu kako bi predstavile "razvijenu" verziju limuzine.

Prije svega, dužina električnog prototipa Afeela je povećana za 20 milimetara, pa sada ukupno mjeri 4.915 mm. Ostale dimenzije su ostale nepromijenjene, a to znači 1.900 mm širine, 1.450 mm visine i 3.000 mm međuosovinskog razmaka. Istovremeno, tu su neke estetske promjene. Na primjer, limuzina je došla s novim prednjim spojlerom, konvencionalnim retrovizorima, redizajniranim zadnjim spojlerom, revidiranim prtljažnikom i također novim zadnjim svjetlima.

Čak i ako su unutrašnje promjene suptilnije, primjetna je i revidirana centralna konzola, koja integrište dva područja bežičnog punjenja za mobilne telefone, redizajnirani volan i novi retrovizor.

S tehničke strane gledišta, buduća električna limuzina Afeela opremljena je sa dva motora, koji zajedno razvijaju 489 KS. Paket uključuje i bateriju kapaciteta od 91 kWh, a automobil se može puniti na brzim punjačima do 150 kW.

Japanski novitet s nultom emisijom ući će u serijsku proizvodnju 2025. Ali do tada, ljubitelji igre Gran Turismo 7 moći će da ga upoznaju i voze u narednim mjesecima, naravno u virtuelnom okruženju.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Možda bi vas zanimalo