Članak top banner 970x90
Vijesti

Škoda otvorila napredni centar za simulacije u fabrici Mlada Boleslav

Škoda je zvanično uspostavila novi centar za simulacije u svojoj glavnoj fabrici u Češkoj Republici. Uz pomoć novog centra za simulaciju biće moguće izvoditi testove s pogonskim sistemima u različitim klimatskim uslovima.

Autor: BIHAMK

Češki proizvođač otvorio je novi centar za simulacije u svojoj glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Izgradnja novog centra počela je u oktobru 2021. godine, a radovi su završeni krajem maja ove godine. Škoda je ukupno uložila skoro 22 miliona eura u izgradnju novog centra.

Uz pomoć novog centra za simulaciju, Škoda će moći da izvrši više testova s pogonskim sistemima u različitim klimatskim uslovima. Tako će budući motori brenda moći da se testiraju u klimatskim uslovima s temperaturama između -7 stepeni i 50 stepeni Celzijusa.

Novi centar takođe može simulirati različite nivoe vlažnosti u atmosferi (između 10 % i 95 %), kao i nivo izloženosti suncu, pa čak i vožnju na velikim visinama do 5.500 metara nadmorske visine. Dakle, ovo postrojenje simulira različite vremenske uslove bitne za tržišta na kojima Škoda širom svijeta prodaje vozila.

U novom simulacionom centru na valjcima će moguće biti testirati modele maksimalne snage do 300 kW (408 KS) i maksimalne brzine do 265 km/h. Osim toga, zahvaljujući dva ventilatora biće moguće simulirati strujanje vazduha, a u centru nalazi se i sistem za analizu ispušnih emisija. U sklopu centra instalirana je i stanica za brzo punjenje za električne automobile.

Škoda će izvoditi do 850 testova godišnje u novom centru u Mladoj Boleslavi. Istovremeno, završetak novog centra uključuje i proširenje njegovog odjela za testiranje štetnih emisija, kreiranog posebno za prilagođavanje automobila novim Euro 7 standardima zagađenja, koji će stupiti na snagu od 2030. godine.

Tagovi
BIHAMK

Povezane novosti

Možda bi vas zanimalo