Članak top banner 970x90
Vijesti

Peugeot predstavio treću generaciju modela E-3008

Do 2025. Peugeot će nuditi veliki izbor električnih automobila, a novu eru započinje najprodavaniji model, potpuno novi električni fastback SUV - Peugeot E-3008.

Autor: BIHAMK

Aktuelni Peugeot 3008 jedan je od najprodavanijih modela marke, a u proteklih sedam godina je oduševio više od 1.320.000 kupaca u 130 zemalja. Peugeot predano radi na elektrifikaciji cjelokupne Peugeot game vozila, te će do 2025. svi modeli imati elektrifikovanu verziju, a do 2030. planira prodaju u Evropi bazirati isključivo na električnim vozilima. Predstavljanjem novog E-3008, Peugeot otvara vrata novog, električnog doba, te pomaknuo granice kreativnosti kroz dizajn, užitak u vožnji i električne performanse koje osiguravaju korisnicima posve novu razinu užitka u vožnji.

Peugeot E-3008 prvi je model napravljen na novoj platformi, STLA Medium. Riječ je o inovativnoj platformi osmišljenoj da u najvećoj mjeri ispuni sve najvažnije kriterije kupaca: domet do 700 km, skraćeno vrijeme punjenja do 30 minuta (do 80%), užitak u vožnji, performanse, efikasnost, te povezane usluge i funkcije planiranje putovanja, pametno punjenje, funkcija Vehicle to Load, Plug&Charge i bežično ažuriranje. 

Gama modela temeljit će se na nivoima opreme Allure i GT, s tri paketa opcijske opreme kako bi izbor bio što jednostavniji. Osim različitih razina opreme kupci će moći izabrati između tri potpuno električna motora (210 KS, 230 KS s produženim dometom i verziju s 320 KS s dva motora s pogonom na sve točkove. U ponudi će biti dostupni i hibridni 1.2L motor sa 136 KS odnosno plug-in hibridni 1.6L motor sa 195 KS.

Novi Peugeot E-3008 proizvodit će se isključivo u Francuskoj, u Sochauxu, a u prodaju kreće u februaru 2024.  

BIHAMK

Povezane novosti

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Porsche BH nastavlja s edukacijom mladih kadrova

Sredinom mjeseca su učenici Srednje stručne škole "Džemal Bijedić" iz Goražda posjetili kompanije Porsche BH i Porsche Inter Auto, što im je omogućilo da se detaljnije upoznaju s najnovijim tehnologijama i praksama u automobilskoj industriji.

Možda bi vas zanimalo