Članak top banner 970x90
Vijesti

Peugeot predstavio treću generaciju modela E-3008

Do 2025. Peugeot će nuditi veliki izbor električnih automobila, a novu eru započinje najprodavaniji model, potpuno novi električni fastback SUV - Peugeot E-3008.

Autor: BIHAMK

Aktuelni Peugeot 3008 jedan je od najprodavanijih modela marke, a u proteklih sedam godina je oduševio više od 1.320.000 kupaca u 130 zemalja. Peugeot predano radi na elektrifikaciji cjelokupne Peugeot game vozila, te će do 2025. svi modeli imati elektrifikovanu verziju, a do 2030. planira prodaju u Evropi bazirati isključivo na električnim vozilima. Predstavljanjem novog E-3008, Peugeot otvara vrata novog, električnog doba, te pomaknuo granice kreativnosti kroz dizajn, užitak u vožnji i električne performanse koje osiguravaju korisnicima posve novu razinu užitka u vožnji.

Peugeot E-3008 prvi je model napravljen na novoj platformi, STLA Medium. Riječ je o inovativnoj platformi osmišljenoj da u najvećoj mjeri ispuni sve najvažnije kriterije kupaca: domet do 700 km, skraćeno vrijeme punjenja do 30 minuta (do 80%), užitak u vožnji, performanse, efikasnost, te povezane usluge i funkcije planiranje putovanja, pametno punjenje, funkcija Vehicle to Load, Plug&Charge i bežično ažuriranje. 

Gama modela temeljit će se na nivoima opreme Allure i GT, s tri paketa opcijske opreme kako bi izbor bio što jednostavniji. Osim različitih razina opreme kupci će moći izabrati između tri potpuno električna motora (210 KS, 230 KS s produženim dometom i verziju s 320 KS s dva motora s pogonom na sve točkove. U ponudi će biti dostupni i hibridni 1.2L motor sa 136 KS odnosno plug-in hibridni 1.6L motor sa 195 KS.

Novi Peugeot E-3008 proizvodit će se isključivo u Francuskoj, u Sochauxu, a u prodaju kreće u februaru 2024.  

BIHAMK

Povezane novosti

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Ford slavi 60 godina kultnog Mustanga

Kultni Mustang nastao je 1964., u godini kada je Cassius Clay postao Muhammad Ali, Martin Luther King dobio Nobelovu nagradu za mir, a Beatlesi izazvali ludnicu kada su prvi put stigli u Ameriku. U svemu tome je rođen model koji je postao prava legenda.

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Opel predstavlja novu generaciju Grandlanda

Druga generacija Grandlanda veliki je korak naprijed za Opel koji želi elektromobilnost učiniti još privlačnijom. Radi se o prvom Opelovom modelu koji se temelji na Stellantis STLA Medium platformi za električna vozila.

Možda bi vas zanimalo