Članak top banner 970x90
Vijesti

Novi Suzuki Jimny Horizon, oproštajno izdanje od 900 primjeraka

Suzuki je otkrio novo specijalno izdanje Jimnya. Nazvano Horizon, ova limitirana edicija ujedno označava kraj prodaje off-roadera na njemačkom tržištu kroz niz zanimljivih retro inspirisanih elemenata.

Autor: BIHAMK

Suzuki Jimny bi trebao biti povučen sa njemačkog tržišta krajem ove godine. Do tada je japanski proizvođač pripremio novo specijalno izdanje za ovo tržište. Najnovije izdanje zove se Horizon i donosi niz retro inspiriranih vizuelnih elementa.

U poređenju sa običnim Jimnyjem, Horizon Edition dobija ekskluzivnu sivu boju, u kontrastu s crno obojenim blatobranima, posebno na vratima. Novo specijalno izdanje takođe dobija novodizajniranu rešetku koja uključuje natpise brenda, kao i zaštitnu ploču koja imitira aluminijum, nove bočne pragove, crne čelične felge, blatobrane i brendirani poklopac točkova.

Unutra se novi Jimny Horizon nudi u konfiguraciji sa dva sjedišta, što znači 863 litara prtljažnog prostora pozadi. Međutim, s obzirom da je u Evropskoj uniji prije par godina ukinuta prodaja standardnog Jimnyja zbog euro norme, a u poundi zadržana samo teretna verzija, možemo pretpostaviti da je Suzuki iskoristio taj model za kreiranje ove zanimljive edicije.

To potvrđuje i standardni 1,5-litarski benzinski motor sa 102 konjske snage i 130 Nm, koji je upravo zbog prekomjerne emsije CO2 bio sporan za EU standarde. Za ovo izdanje, motor je uparen isključivo s ručnim mjenjačem.

Na njemačkom tržištu Suzuki prodaje ovo izdanje s početnom cijenom od 32.340 eura. Bit će proizvedeno samo 900 primjeraka.

BIHAMK

Povezane novosti

Ford će ove godine lansirati električnu Pumu

Ford će ove godine lansirati električnu Pumu

Pojavile su se prve špijunske slike nove Ford Pume Gen-E, nove električne verzije popularnog SUV-a koji se proizvodi u rumunskoj Craiovi. Lansiranje nove verzije Pume s nultom emisijom će se održati kasnije ove godine.

Možda bi vas zanimalo