Članak top banner 970x90
Vijesti

Novi Opel Grandland GSe: SUV visokih performansi

Opel uvodi GSe performanse u C-SUV segment kombinujući AWD pogon i SUV stil. Vodeći se temeljima koje su postavili Astra GSe i Astra Sports Tourer GSe priča o novom elektrificiranom podbrandu se nastavlja s Grandlandom GSe.

Autor: BIHAMK

Sportski SUV-ovi objedinjuju brzinu sportskih automobila sa svestranošću i stilom. Nude dinamičnost i pogon na sva četiri točka, te su vrlo privlačni vozačima. Trenutno se najčešće nalaze u Premium segmentu, ali s novim Opel Grandlandom GSe, sportski SUV-ovi uskoro će biti predstavljeni u popularnom C-segmentu.

„Novi Opel Grandland GSe iznimno je dinamičan, kompetentan i moderan. Uvjereni smo da će privući kupce koji od svog SUV-a ne žele samo elektrifikaciju, već i sportsku vožnju,” rekao je izvršni direktor Opela Florian Huettl.

Novi Grandland GSe kombinuje 1.6 benzinski motor s turbopunjačem i dva elektromotora – po jedan na svakoj osovini – za snažnu izlaznu snagu sistema koji razvija okruglo 300 KS. Plug-in hibridni pogonski sklop čini Grandland GSe snažnim električnim vozilom s pogonom na sva četiri točka s optimalnom trakcijom i najboljim ubrzanjem s mjesta u klasi. Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se za 6,1 sekundu kao kod sportskog automobila, a maksimalna je brzina 235 km/h (135 km/h na električni pogon).

Poput Astre GSe, preduslovi za posebno dinamičan i zabavan način vožnje Opel Grandlanda GSe leže u njegovu jedinstvenom kalibriranju ovjesa i upravljanja. S McPherson ovjesom sprijeda i multilink osovinom odzada, Opelov najsportskiji SUV ima čvršće opruge i amortizere s KONI FSD tehnologijom, koja omogućuje različite karakteristike amortizacije za upravljanje u odnosu na udobnost. Kao rezultat toga, Grandland GSe odmah i predvidljivo reaguje na svaki potez vozača zadržavajući tipičnu Opelovu stabilnost pri kočenju, u zavojima i na autoputu.

Odvažan i autentičan vanjski dizajn Grandlanda s karakteristikama branda Opel Vizor dodatno je poboljšan stilskim obilježjima prepoznatljivim za GSe: 19-inčni točkovi od lake legure inspirisani nagrađivanim konceptom Manta GSe; jedinstveni zadnji difuzor; i GSe amblem na vratima prtljažnika. Kao dodatno prepoznatljivo obilježje, Grandland GSe je opcijski dostupan s crnim poklopcem motora. Prednja sportska sjedišta obrubljena Alcantara materijalom s AGR certifikatom još su jedan pokazatelj Opelove izvrsnosti u izradi sjedišta.

BIHAMK

Povezane novosti

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW izdaje "rodni list" za svoje klasične modele

BMW Classic, odjel za klasične automobile njemačke marke, počet će izdavati nove digitalne dokumente za vlasnike klasičnih modela. Novi dokument sadrži podatke o motoru, šasiji, datumima proizvodnje i isporuke, kao i popis dodatne opreme.

Možda bi vas zanimalo